Es reprenen, després de mig any, les obres de la plaça de l'Esbarjo

El desplaçament d'una línia de mitjana tensió per part de la companyia elèctrica ha endarrerit els treballs

Societat

L'Associació de Veïns demana que es reuneixi la comissió de seguiment per avaluar l'estat dels treballs
L'Associació de Veïns demana que es reuneixi la comissió de seguiment per avaluar l'estat dels treballs

Les obres de remodelació de la plaça de l’Esbarjo, a Bellavista, tornen a estar en marxa després de setmanes d’aturada per motius tècnics. Les obres van arrencar a principis de desembre amb un termini d’execució previst de quatre mesos, però els entrebancs a l’hora de desmuntar una línia de mitjana tensió que travessava la plaça per ressituar-la paral·lela al carrer Travessia han alentit els treballs.

Abans d’iniciar les obres de la plaça calia que la companyia elèctrica desplacés la línia que creuava la plaça en diagonal. El canvi de traçat es va fer durant la primavera, però l'Ajuntament no va rebre el plec de descàrrega de la companyia fins al mes de maig.

Aquest document valida el nou traçat de la línia de mitjana tensió i permet continuar les obres, que durant mesos han estat aturades a l’espera d’aquest pas previ.

El retard en el plec ha suposat diversos canvis i retards en l'obtenció dels materials de construcció, ja que "les empreses subministradores no en disposen de manera immediata i, per tant, s’ha optat, sempre que ha estat possible, per utilitzar materials similars als que detalla el projecte amb l’objectiu d’avançar en la construcció", explicaven fonts municipals després de la reunió que han mantingut aquest dimecres amb l'empresa encarregada de les obres, Abolafio Construccions SL.

Malgrat això, la falta de part del material i el fet que durant l’estiu el ritme de proveïment baixi, fa que la data de finalització d’obra s’hagi fixat ara per al mes d’octubre.

Manuel Gómez, president de l’Associació de Veïns de Bellavista, explica que l’endarreriment de les obres ha causat malestar entre els veïns. “Tot i que no és una zona de pas ni que molesti molt, sí que hi ha veïns que donen a la plaça i tothom té ganes que l'obra s’acabi”, assegura.

Gómez celebra que s'hagin reprès els treballs i apunta que els pròxims dies demanarà a l’Oficina del Pla de Barris una trobada de la comissió de seguiment per conèixer tant el desenvolupament de l’obra com la qualitat i els terminis previstos.

L'espai, inspirat en un bosc

El projecte, amb un pressupost de 360.393 euros, preveu que la plaça s'inspiri en un bosc. La intervenció també preveu racionalitzar els espais i millorar la mobilitat salvant desnivells amb plataformes úniques i talussos enjardinats.

Mentre duren els treballs, el carrer Travessia es manté tallat i el trànsit es desvia pel carrer Canudas, que ha canviat el sentit de circulació.

Edicions locals