Desarticulada una organització dedicada al cultiu de marihuana a Llerona

El grup, que actuava a Mataró, tenia una casa llogada a Llerona des d'on cultivava i preparava la mercaderia

Societat

La casa des d'on operava la banda
La casa des d'on operava la banda

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana mitjançant el sistema de plantacions indoor en cases que llogaven en poblacions del Maresme i el Vallès Oriental, una de les quals estava situada al número 1 del carrer de l'Església de Llerona.

En l'operació, duta a terme per la Guàrdia Civil de Premià de Mar, s'han intervingut 3.236 plantes i 17,9 kg de cabdells de marihuana preparats per a la venda. També s'han detingut quatre persones d'entre 28 i 60 anys vinculades amb el grup criminal i s'han investigat nou persones més que podrien estar-hi relacionades, totes de nacionalitat espanyola, a les quals s'acusa dels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i pertinença a organització criminal.

L'estructura delinqüencial estava establerta a Mataró, però havia llogat cases aïllades a Dosrius, Sant Vicenç de Montalt i les Franqueses del Vallès. Això va facilitar que poguessin fer l'activitat de conreu i transport de la marihuana a major escala sense aixecar sospites entre els veïns.

Durant la investigació, duta a terme al maig, es van escorcollar sis habitatges, un dels quals el de Llerona i un altre a Lliçà d'Amunt. En total van desmantellar-se quatre plantacions il·legals i van confiscar-se 3.236 plantes de marihuana, 17,9 kg de cabdells preparats per ser venuts, 36.000 euros en metàl·lic i tres vehicles d'alta gamma.

Durant els registres es va verificar per part dels tècnics de la companyia elèctrica i dels inspectors d'Indústria de la Generalitat que els habitatges tenien el subministrament elèctric enganxat directament a l'escomesa general. Segons informa la Guàrdia Civil, en l'operatiu també hi han col·laborat les policies locals de Dosrius i les Franqueses del Vallès.

Aquest és el segon cas en només dues setmanes en què es coneix el desmantellament d'una plantació il·legal de marihuana a les Franqueses.

Edicions locals