Gairebé 6.000 infants i joves 'descobreixen el riu'

Enguany han participat a les activitats del Consorci Besòs Tordera alumnes de 32 municipis diferents

Societat

Gairebé 6.000 infants i joves 'descobreixen el riu'
Gairebé 6.000 infants i joves 'descobreixen el riu'

Les llúdrigues ens mostren com està el riu, un taller a l’aula que inclou l’exposició El retorn de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera, i El riu en directe són les dues noves activitats que s’han ofert aquest curs en el programa d’educació ambiental Descobreix el riu, organitzat pel Consorci Besòs Tordera i adreçat als infants i joves dels centres educatius dels municipis de les conques del Besòs i la Tordera. Aquest any hi han participat 5.829 alumnes de 98 escoles i centres formatius procedents de 32 municipis.

Un any més, l’activitat més demanada pels centres ha estat Vida d’un riu –sortida d’un dia on es fa un itinerari amb parada al curs alt, curs mitjà i curs baix del riu–, amb 1.786 participants; seguida per Coneguem la depuradora, amb 1.616.

La resta d’activitats han estat El riu a l’escola (710 alumnes), Rius de conte (434), Les llúdrigues ens mostren com està el riu (426), Bèsties i bestioles (319), De la depuradora al riu (316), El joc de l’Aiguòmetre (228), Com tenir cura dels rius (50) i L’estat ecològic dels rius i els índexs biòtics (20). Les activitats Bioindicadors a l’aula i El riu en directe no han rebut cap petició.

El programa s’adreça principalment a estudiants de segon cicle d’educació infantil, primària, secundària obligatòria (ESO) i a estudiants de batxillerat i cicles formatius, així com a altres centres educatius específics.

Poden sol·licitar qualsevol d’aquestes activitats els centres educatius dels 64 municipis consorciats de les conques del Besòs i la Tordera. Descobreix el riu va néixer el curs 1995-1996, i des d'aleshores han passat pel programa més de 110.000 alumnes.

Edicions locals