El 63% de les empreses creades el 2015 continuen en funcionament

La perdurabilitat de les empreses creades al municipi està per sobre de la mitjana de la demarcació

Economia

El 63% de les empreses franquesines creades el 2015 continuen en funcionament
El 63% de les empreses franquesines creades el 2015 continuen en funcionament

La Diputació de Barcelona ha publicat l'estudi de seguiment a les empreses durant els darrers 3 anys. Un estudi que ha permès conèixer l'estat de salut de les noves empreses i dels emprenedors de la demarcació de Barcelona i de tots els municipis amb centres locals de suport a l'emprenedoria, quina és la tendència dels negocis de nova creació i quin és el seu grau de pervivència.

Es tracta d'una anàlisi quantitativa que permet fer un seguiment dels projectes generats el 2015 amb el suport del centre local per al foment de l'esperit empresarial i la generació d'activitat econòmica de les Franqueses, situat al Centre de Recursos Agraris Can Ribas.

Per sobre de la mitjana

L'any 2015 es van engegar 37 projectes les Franqueses. La majoria, veïns d'entre 35 i 54 anys (un 73% del total). Un 65% dels emprenedors van ser homes i un 35% dones. I gairebé el 75% dels projectes tenien a veure amb els sectors del comerç i els serveis.

Tres anys més tard, l'estudi ha constatat que el grau de pervivència d'aquestes noves empreses és del 63,2%, 10 punts per sobre de la mitjana de la demarcació. Les empreses que continuen vives tenen una mitjana d'1,5 treballadors, una mica per sota de la mitjana, i destaca que un 10% d'aquestes empreses facturen entren 50.000 i 100.000 euros anuals, deixant la mitjana de facturació del municipi vora els 50.000 euros, per sobre de la mitjana de la comarca.

Pel que fa a les motivacions de tancament de les noves empreses creades el 2015, la majoria ho han fet per motius econòmics o perquè l'emprenedor va passar a treballar com a assalariat. La majoria d'empreses que han tancat ho han fet durant el primer any de vida.

Les claus per a la pervivència

Totes les empreses incloses a l'estudi han deixat palès que la formació i la capacitació en diversos àmbits fora del propi del sector de negoci és una de les claus per a la perdurabilitat. Les demandes en aquest sentit són de cursos de màrqueting empresarial, de gestió en línia, de comptabilitat i fiscalitat i de cursos de sobre gestió comercial.

Edicions locals