Arrenca la festa major de Bellavista amb una quarantena de propostes

Un any més, destaca l'estirada del tractor entre Guillots i Suats, les activitats dels Encendraires i l'arrossada popiular, entre d'altres

Cultura

L'arrossada de dissabte és un dels actes més populars de la festa major
L'arrossada de dissabte és un dels actes més populars de la festa major

Bellavista arrencarà avui, dijous, al vespre (22 h), la seva festa major, la primera de les cinc que se celebren als pobles de les Franqueses. El primer acte de la Comissió de Festes serà, doncs, una sessió de cinema a la fresca amb la pel·lícula d'animació Coco.

La més d'una quarantena d'activitats programades se succeiran a partir de divendres, amb una matinal de contacontes a la plaça Major, gimcana infantil i juvenil al parc del Mirador i un espectacle d'animació, de nou a la plaça.

La cultura popular també serà ben present a la festa, que començarà oficialment a les 18 h amb la cercavila dels Gegants, Diables Encendraires i el Centre Municipal de Joves, que sortirà de la plaça Espanya per passar pels carrers Girona i Orient fins al passeig Andalusia.

De fet, el mateix divendres (22 h), els Encendraires començaran el correfoc infernal pel carrer Extremadura i passaran per la plaça de l'Esbarjo, els carrers Travessia, Barcelona i Ametllers fins al carrer Menorca. Dissabte, a la mateixa hora, serà el torn del correfoc infantil. Les activitats dels Encendraires acabaran diumenge (21 h) entre el passeig d'Andalusia i la plaça Major, amb els San Fermines Infernals.

Altres entitats també organitzen actes festius, com la gimcana de l'associació Espirall, el joc heurístic amb elements naturals  i la matinal de ioga de l'Espai Nadó, els jocs gegants –a l'estil Humor amarillo– del centre municipal de joves, el dinar de germanor de la Parròquia de Sant Francesc d'Assís i el festival de festa major dels grups de l'Escola de Dansa de l'Associació de Veïns.

Els balls i la música també seran elements clau de la festa a la carpa de la plaça Major, on seran amenitzats pels grups Mil Hombres (divendres) i l'Orquestra Energy (dissabte).

Com cada any, la festa es clourà diumenge (22.15 h) amb un espectacle de varietats, enguany de la mà del monologuista Joan Domínguez, el trasformista Marvin Salas i el mag Jordi Quimera, a la carpa de la plaça Major.

Guillots i Suats, cinc activitats d'èxit

Les colles de Guillots i Suats també arrencaran la festa avui, dijous, amb la vuitena edició de la Caminada Nocturna, que sortirà a les 21.30 h de la plaça Major (cal inscriure's al Facebook de Guillots i Suats).

Les activitats continuaran divendres amb la ja tradicional Suada Guillada, una cursa d'obstacles pel centre de Bellavista, que sortirà a les 20 h de l'encreuament del Centre Cultural i la plaça Nova. Les colles també són les encarregades d'amenitzar la Canya Jove les matinades del cap de setmana a la carpa de la plaça Major.

D'altra banda, dissabte, amb l'Hermandad Rociera, faran la xocolatada popular a la plaça Major (10.30 h), i després de dinar, a les 16 h, serà el moment de La becainada a la sala polivalent del Centre Cultural, per agafar forces. Finalment, diumenge (20 h) arribarà l'activitat estrella de Guillots i Suats, que competiran en la mítica estirada de tractor infantil i d'adults.

Edicions locals