El 100% dels alumnes franquesins aproven la selectivitat

Marina Girbau, amb un 8,8, és l'alumna que ha obtingut la millor nota a les PAU de l'Institut Lauro

Societat

Marina Girbau, l'alumna que ha tret millor nota de l'INS Lauro
Marina Girbau, l'alumna que ha tret millor nota de l'INS Lauro

A les Franqueses s'han presentat enguany a les PAU 37 alumnes, tots de l'INS Lauro –El Til·ler no farà segon de batxillerat fins l'any que ve–. Són quatre alumnes menys que el curs passat, i el centre ha registrat un 100% d'aprovats. En aquest cas l'alumna amb millor nota ha estat Marina Girbau, amb un 8,8.

Marina Girbau és l'estudiant franquesina que aquest curs ha obtingut millor nota a la selectivitat, un 8,8. Veïna de Llerona i estudiant de batxillerat humanístic a l'Institut Lauro, l'any passat va començar cursant batxillerat social, però de seguida va canviar "perquè el que realment m'agradava eren les lletres i la llengua", explica.

"M'he trobat molt còmoda en aquesta modalitat, sobretot estudiant llengües clàssiques, grec i llatí, les assignatures que més m'agraden i que més em vaig preparar per la selectivitat", afegeix. Justament, en l'assignatura de llatí va treure un 10, "tot i que vaig sortir de l'examen molt preocupada, perquè no estava gens convençuda de la traducció que havia fet", diu. A grec va treure un 9,5, i també va superar el 9 a català i història, "unes notes que no m'esperava".

Girbau reconeix que el curs que ara acaba ha estat "dur i complicat", de molta feina: "he anat estudiant durant el curs, fent deures, avançant treballs... i, al final, la bona feina té la seva recompensa", assegura.

La Marina té clar què vol fer a partir del curs que ve: Ciències de l'Antiguitat. "És un nou grau de la UAB des de fa un parell d'anys que combina l'estudi de llengües clàssiques amb aspectes com l'arqueologia i l'egiptologia, una manera diferent d'enfocar aquestes matèries i amb més sortida professional", indica.

De fet, la Marina també ha participat aquest curs en la 5a Olimpíada Clàssica de la UAB, un certamen adreçat als alumnes de 2n batxillerat de tot Catalunya que avalua els seus coneixements de grec i llatí. Girbau va quedar primera en la modalitat de llatí.

Un 97,7% d'aprovats a Granollers

A Granollers han aprovat en aquesta ocasió 339 dels 347 alumnes presentats, una desena més que l'any anterior. Entre l'alumnat granollerí, Eva Michelet, de l'Escola Pia, ha estat qui ha obtingut un millor registre a la selectivitat (9,50). Michelet, de fet, és també qui obté una nota més alta d'accés a la universitat (9,70), ja que el seu expedient de batxillerat gairebé frega el 10.

També han assolit el 9 a la selectivitat Gabriel Araujo, de l'INS Antoni Cumella (9,10), i Miquel Àngel Pérez, de l'Escola Municipal del Treball (9). A més, Laura Rovira (Cervetó, 8,9), Adrià Barbecho (INS Carles Vallbona, 8,9), Irina Xicota (Celestí Bellera, 8,8), i Arnau Garcia (Educem, 8) han obtingut les millors notes dels seus centres, mentre que l'INS Marta Estrada encara no ha presentat cap promoció a la selectivitat.   

Al conjunt de Catalunya han aprovat la selectivitat un 96,42% dels 29.243 estudiants que van presentar-se a la fase general, i la nota mitjana dels aprovats, 6,617, ha estat lleugerament inferior a la del 2018 (6,622).

Edicions locals