El tractament contra les vespes terrissaires s'estén a tot el municipi

Els tècnics estan revisant totes les zones verdes i aplicant biocides

Societat

El tractament contra les vespes terrisaires s'estén a tot el municipi
El tractament contra les vespes terrisaires s'estén a tot el municipi

La lluita i la prevenció de l'anidament de vespes terrissaires al terra de les zones verdes de les Franqueses s'ha estès, durant els darrers dies, a tot el municipi. Els tècnics estan revisant tots els parcs i les places per detectar la presència de nius i aplicar el tractament adient. 

Aquest tipus de vespa anida sota terra i no és especialment agressiva. No obstant això, per evitar picades als parcs infantils, s'està aplicant un biocida (tractament de lluita biològica) allà on se'n detecta la presència.

Aquest tractament no és tòxic ni afecta els humans i té una efectivitat en 24/48 hores. Uns dies més tard, però, es torna a fer una revisió per controlar la possible eclosió de les larves. Si cal, es repeteix el tractament.

Els primers tractaments contra les vespes terrissaires s'han realitzat a Llerona i es mantindran a totes les zones verdes on se'n detectin durant les revisions que s'estan realitzant, com a la zona verda entre la carretera de Cànoves i el carrer del Bruc i la plaça de Can Gallina.

Edicions locals