El punt de control de la qualitat de l'aire a Granollers, espatllat en ple episodi de contaminació

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha assegurat que avui, dimarts, s'arreglarà

Societat

Des de dilluns, coincidint amb la declaració d'un episodi d'alta contaminació atmosfèrica per partícules en suspensió (PM10) i diòxid de nitrogen (CO2), l'estació de control de qualitat de l'aire de Granollers està avariada, i no han estat disponibles les dades en aquest punt de mesurament.

Segons ha explicat el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, al llarg del dia d’avui, dimarts, es durà a terme el canvi de la carcassa del punt de mesurament de la qualitat de l’aire de Granollers.

La reparació consistirà en la substitució total de la cabina existent i els seus elements de suport, com l’estació meteorològica. "És per aquest motiu que, des d’ahir i durant tot el dia d’avui, no estaran disponibles les dades de qualitat de l’aire d’aquest punt de mesurament", indica el govern català.

Des de Granollers Pedala i la plataforma Integració Ronda i Sud s'ha mostrat la desconfiança pel fet que aquesta és la segona vegada enguany que en un episodi de contaminació les dades de Granollers no estan disponibles.

 

Edicions locals