Les participants dels projectes Orienta Dona i Vincles reben els diplomes de final de curs

L'objectiu dels cursos és la millora de la integració, la socialització, el coneixement de l'idioma i del municipi de les participants

Societat

Algunes de les dones participants en els programes d'enguany
Algunes de les dones participants en els programes d'enguany

Una desena de dones, de nacionalitats marroquina, senegalesa i pakistanesa, van rebre divendres el diploma per haver participat els últims mesos en els projectes Orienta Dona i Vincles, que impulsa l'àrea de Polítiques Socials de l'Ajuntament de les Franqueses.

Es tracta de dos projectes que es desenvolupen des de l'any 2014 i que tenen com a objectiu la millora de la integració, la socialització, el coneixement de l'idioma i del municipi de les persones que hi participen. En aquesta edició hi han pres part, de mitjana, 12 dones al projecte Orienta Dona i 6 a Vincles.

El projecte Orienta Dona s’adreça, principalment, a dones amb un baix coneixement de l’idioma i té com a finalitat la millora de la situació de les dones en els vessants social, laboral, formatiu, participatiu, personal i de coneixement del municipi. Durant les sessions se'ls dóna instruments per apoderar-se i fomentar la seva autonomia. El projecte Orienta Dona es duu a terme durant el curs escolar i es realitzen dues sessions a la setmana d'una hora i mitja cadascuna.

Pel que fa al projecte Vincles, finançat íntegrament per Pla de Barris, els destinataris són les famílies d’alumnes nouvinguts que volen millorar la comunicació i la relació amb el centre escolar. En aquesta edició hi han participat les escoles Bellavista-Joan Camps i Colors. Les dones que hi han participat han rebut sessions individualitzades i grupals per tal de facilitar la implicació en els centres educatius.

La regidora de Polítiques Socials, Marta Sánchez, va agrair l’esforç de les participants i va assegurar que es tracta de projectes "que donen les eines necessàries perquè les dones es puguin relacionar millor amb el seu entorn, cosa que els aporta seguretat i independència".

Edicions locals