El comerç de les Franqueses celebra dissabte el segon Summer Market

Serà dissabte a la plaça Joan Sanpere, amb desenes de parades i activitats per a petits i grans

Economia

El Summer Market tindrà lloc dissabte, d'11 a 00 h, a la plaça Joan Sanpere
El Summer Market tindrà lloc dissabte, d'11 a 00 h, a la plaça Joan Sanpere

La plaça Joan Sanpere, darrere de l’Ajuntament, acollirà dissabte, d'11 a 00 h, la segona edició del Summer Market, el mercat d’estiu de les Franqueses que l’any passat va celebrar la primera edició i que ara repeteix amb la idea d’esdevenir un acte anual consolidat al municipi. Es tracta d’un mercat estival organitzat per l’Associació de Botiguers Comerciants i Professionals de les Franqueses i que reunirà una mostra de les botigues, els serveis i els professionals del poble en una jornada lúdica i de promoció del texit econòmic local.

Mireia Roca, de l’Associació de Botiguers, Comerciants i Professionals de les Franqueses (ABCP), explica que la voluntat de l’associació és que “el comerç del municipi hi sigui representat en tots els seus formats: comerços tradicionals, professionals, innovadors, artesans, aquells que ofereixen coses noves i úniques o senzillament qualsevol negoci del poble que vulgui promocionar-se”.

En aquest sentit, l’organització ha donat prioritat als seus associats com a campanya d'estiu, però alhora també ha obert l’esdeveniment a altres comerços i professionals dels pobles del voltant que vulguin participar-hi. De fet, dels 31 expositors que hi haurà en aquest segon Summer Market, 20 corresponen a comerços de les Franqueses i 14 són associats de l'entitat.

A més, la part gastronòmica també hi tindrà un paper important, amb la participació de bars i restaurants locals però també amb la presència de foodtrucks que oferiran street food als visitants.

Entre les activitats que hi haurà durant la jornada, destaquen els tallers, concerts, espectacles de dansa i jocs per a infants, tant per part de l'organització i els seus associats com per part de les parades que s’hi exposen, que també faran activitats per atraure els visitants.

Com a novetats d’aquest any es preveuen més participants de les Franqueses i rodalia, un increment d’activitats i tallers infantils que ompliran l'espai. En aquest sentit, hi haurà una activitat de bombolles gegants al matí i jocs tradicionals de fusta a la tarda, i també es preveu que els paradistes s’impliquin més a l’hora d’organitzar tallers i activitats al seu propi espai, tant per a infants com per a adults.

Mireia Roca assegura que aquest serà l’any de la “consolidació del projecte, ja que més paradistes coneixien el mercat i ens han vingut a demanar un espai per exposar”. De fet, diu Roca, “uns quants paradistes han quedat fora per manca d'espai”.

Per la seva banda, la regidora de Dinamització Econòmica, Mercats, Comerç i Activitats, Sònia Tena, ha destacat el Summer Market com a una manera òptima de "conèixer i incentivar el comerç del municipi en un entorn lúdic, familiar i d'entreteniment", i ha destacat també la tasca de l'ABCP com a "motor important per a la dinamització del teixit empresarial".

Edicions locals