La Flama del Canigó arribarà a les Franqueses per la revetlla de Sant Joan

Els Diables Encendraires organitzaran una 'foguera infernal' a la plaça de l'Ajuntament

Cultura

La Flama del Canigó arribarà a les Franqueses la revetlla de Sant Joan
La Flama del Canigó arribarà a les Franqueses la revetlla de Sant Joan

La nit més curta de l'any, la nit de Sant Joan, se celebrarà diumenge en diversos punts del municipi. Com cada any, la Flama del Canigó, encesa la nit anterior al cim de la muntanya del Canigó, recorrerà centenars de municipis de Catalunya per arribar a les 19 h a la plaça de l'Ajuntament.

A Corró d'Avall hi haurà l'anomenada foguera infernal, una activitat dels Diables Encendraires per acompanyar l'arribada de la Flama del Canigó (19 h) a la plaça de l'Ajuntament.

La Flama del Canigó arribarà des de la Garriga de la mà d'Òmnium Cultural, i després de fer parada a les Franqueses el Club Atlètic Granollers se l'endurà cap a la capital del Vallès Oriental. La flama quedarà encesa fins a l'encesa de la foguera, al voltant de les 23 h.

Com a novetat d'aquest any, els Diables cremaran els xumets dels nens del poble que la Nit de Reis van entregar els seus xumets al Cabró i el Closquetes, les dues bèsties dels Diables franquesins, perquè ja no els necessiten. La foguera s'encendrà a les 23 h i anirà acompanyada d'una traca i un petit castell de focs.

A Bellavista també hi haurà revetlla. Serà a la plaça Major a partir de les 18.30 h, amb animació infantil i una festa de l'escuma, seguida d'una botifarrada popular (21 h) i d'una sessió de discomòbil (22 h).

D'altra banda, a Marata la revetlla de Sant Joan se celebrarà el dissabte 22. Serà al voltant del Centre Cultural a partir de les 21.30 h, amb música i teatre d'improvisació, amb Impro Night Music, i un espectacle amb Rai Borrell i Roger Julià.

 

Edicions locals