Un nen de tres anys cau al llac del Falgar i un jove es llança a rescatar-lo

El noi, un veí de Bellavista de 29 anys, assegura que l'excés d'algues al llac va dificultar que poguessin sortir de l'aigua

Societat

El llac del Falgar acumula una gran quantitat d'algues
El llac del Falgar acumula una gran quantitat d'algues

Un jove de Bellavista de 29 anys, Manel Piñero, va rescatar un nen de 3 anys que havia caigut al llac central del parc del Falgar. Els fets van passar el dissabte 25 de maig, cap a les 16 h, quan dues dones amb els seus fills es feien fotos a prop del llac central del parc. En aquell moment, a causa del terreny desigual a la vora del llac, el més petit dels nens, d'uns 3 anys, va caure i va rodolar fins a l'aigua.  

En Manel, que en aquell moment passejava pel parc amb un amic, va veure com el nen queia a l'aigua i immediatament va saltar a rescatar-lo, amb el mòbil i les claus a sobre. "Tot va ser molt ràpid. Vaig fer un esprint de 20 o 30 metres i em vaig llançar a l'aigua sense pensar-ho", explica Piñero.

"Primer em va costar de veure'l, perquè estava sota l'aigua, però després vaig veure com surava a la meva esquerra i, fent força, vaig poder estirar-lo fins a la riba", explica. Les dones van ajudar a sortir el nen, que de seguida es va refer i es troba bé de salut.

"Potser van ser quatre o cinc segons, però potser van ser més". "Jo crec que el nen es començava a ofegar i ell ni se n'adonava", assegura. De fet, explica en Manel, l'excés d'algues que hi havia van fer més difícil el rescat, ja que costava de veure la criatura i tots dos van quedar embolicats d'algues.

"Després em va costar de sortir a mi. Tenia les cames embolicades en una mena de pantalons d'algues, i van haver d'ajudar-me", explica. Un cop a fora, en veure que no havia passat res greu, van avisar del cas a l'agent cívic que vigila el parc perquè comuniqués del perill que hi ha.

"És normal que en aigües estancades hi hagi algues, però potser n'hi ha massa i poden ser perilloses, també pel tema dels mosquits", diu Piñero. També comenta que a la vora del llac hi ha massa pendent, cosa que pot provocar caigudes i altres casos semblants. "Potser estaria bé que, a més dels senyals que alerten del perill, hi hagués alguna tanca o alguna altra mesura de seguretat", afirma.

Edicions locals