Francesc Colomé enceta el tercer mandat com a alcalde

El candidat de Junts per les Franqueses ha rebut 11 vots; 6 del seu grup i 5 del PSC

Política

Francesc Colomé en el moment de recollir la vara d'alcalde
Francesc Colomé en el moment de recollir la vara d'alcalde

Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses els últims vuit anys, ha revalidat el càrrec aquest dissabte al migdia en el ple de constitució del nou Ajuntament sorgit de les eleccions del 26 de maig.

Colomé ha rebut els 6 vots del seu grup municipal (Junts per les Franqueses) i els 5 del PSC, que divendres al vespre tancava un acord de govern amb Junts seguint la línia dels darrers tres anys. D'aquesta manera Colomé sumava 11 vots, que superen els 9 que marca la majoria absoluta.

En el ple d'investidura han presentat candidatura els caps de llista de Junts per les Franqueses, Francesc Colomé; Imagina Esquerra en Comú, Rafael Bernabé; Ciutadans, Amador Doncel; i Sal-CUP, Maria Forns. Tots ells han intervingut en el ple per argumentar el seu posicionament.

Presa de possessió

Abans de les intervencions dels caps de llista i que Colomé recollís la vara d'alcalde s'ha constituït el ple i els regidors han jurat o promès el càrrec. La mesa d'edat, formada per Jordi Ganduxé (Junts) com a regidor més gran, i Marta Sánchez (PSC) com a més jove, han cridat un per un els 17 regidors que formen part de la corporació.

Són Francesc Colomé, Marina Ginestí, Moisés Torres, Montse Vila, Jordi Ganduxé i Sònia Tena (Junts per les Franqueses); Juan Antonio Corchado, Marta Reche, José Antonio Aguilera, Marta Sánchez i Joan Antoni Marín (PSC); Rafael Bernabé, Imma Ortega i Àngel Profitós (IEC); Amador Doncel i Francisco Domínguez (Cs) i Maria Forns (Sal-CUP).

Els regidors de Junts –excepte Moisés Torres, que només ha promès per imperatiu legal–, han expressat el seu "compromís amb els valors de la república catalana" i que treballaran "en la construcció d'una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada".

Els regidors del PSC han promès el càrrec per imperatiu legal –excepte Corchado, que ha promès–, mentre que els regidors d'IEC han promès per imperatiu legal i han afegit que treballaran "pel benestar, la igualtat i la justícia social a les Franqueses, sense renunciar mai als principis republicans ni al dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya".

En la mateixa línia s'ha expressat la regidora de Sal-CUP, que ha promès "perquè la llei m'hi obliga" i ha afegit que "no renunciem ni a la independència, ni a la república, ni a la reunificació dels Països Catalans", mentre que els dos regidors de Ciutadans han estat els únics que han jurat el càrrec.

Àngel Profitós (IEC) i Montse Vila (Junts) també han tingut en la seva intervenció un record per als presos polítics.

Discurs de Colomé

Un cop proclamat alcalde, Colomé ha pronunciat un discurs en què ha recordat el canvi que ha experimentat el municipi políticament els darrers anys. "Fa 8 anys érem la riota del Vallès, tot eren querelles i baralles, i entre tots hem aconseguit pacificar el municipi", deia. "I ho hem sabut fer pactant entre tots i dedicant-nos a gestionar", reivindicava.

També ha fet un repàs de l'acció de govern dels últims anys a Bellavista, Llerona, Marata, Corró d'Amunt i Corró d'Avall i ha llistat alguns dels projectes de futur per als pròxims quatre anys: "Ens oposarem al pas del Quart Cinturó per les Franqueses, ampliarem la zona esportiva de Llerona i pacificarem el trànsit al centre dels pobles i Can Calet".

"També farem el tercer pavelló esportiu, connectarem amb un pont els polígons Congost i Pla de Llerona, unirem els pobles amb un carril bici i per a vianants, farem accessibles els equipaments del carrer Astúries i un pla de desenvolupament del comerç local", i concloïa: "Ara toca consolidar aquest model de poble".

La sessió d'investidura ha acabat amb una fotografia de grup i amb el lliurament del pin de la corporació als 17 regidors que en formen part. 

Edicions locals