Una jornada abordarà el consum de cigarretes electròniques entre els joves

La sessió, enfocada a professionals, debatrà els riscos d'aquests productes entre els joves i adolescents

Societat

Una jornada abordarà el consum de cigarretes electròniques entre els joves
Una jornada abordarà el consum de cigarretes electròniques entre els joves

El Teatre Auditori de Bellavista acollirà dimecres, de 9.30 a 14.30 h, la 6a Jornada de la Xarxa Perifèrics, una xarxa d'ens locals i entitats que treballen en prevenció en l'àmbit de drogues.

Es tracta d'una jornada per a professionals que enguany abordaran l'ús i l'extensió de les cigarretes electròniques i del vaporeig entre els joves i adolescents, en què es proposaran estratègies per monitorar-ne l'ús i prevenir-ne la promoció entre menors.

La jornada comptarà amb una taula inaugural a càrrec de Joan Colom, subdirector general de drogodependències de la Generalitat de Catalunya, seguida de la conferència Nous formats del tabac: com ens interpel·la, amb Esteve Saltó, cap del Servei d'Estratègia i Comunicació de la Secretaria de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya.

A les 11.30 h hi haurà la taula Elements a tenir en compte vers la intervenció preventiva, que inclourà la participació d'Antoni Baena Garcia, professor d'Estudis de Ciències de la Salut de la UOC i membre del grup d'investigació, prevenció i control del càncer de l'Ibidell –Noves formes de consum de nicotina: un guany per la salut pública?–; Eugenio Cruz, pediatre i expert en tabaquisme –Màrqueting encobert de cigarretes: atrapar sense que t'atrapin–; i Sònia Rubio, EdPAc –Aproximacions als nous usos en joves i adolescents–.

Posteriorment se celebrarà l'assemblea general de la Xarxa Perifèrics, i a les 14.30 h es farà la cloenda de la jornada. 

Edicions locals