Un llibre i un documental recullen la vida de la parròquia de Bellavista

La presentació, que tanca la celebració del 5è aniversari de la parròquia, serà diumenge (18 h) al Teatre Auditori de Bellavista

Societat

Un llibre i un documental recullen la vida de la parròquia de Sant Francesc d'Assís de Bellavista
Un llibre i un documental recullen la vida de la parròquia de Sant Francesc d'Assís de Bellavista

La parròquia de Sant Francesc d’Assís de Bellavista celebrarà diumenge el cinquè aniversari –tot i que està activa des de 2013–. Ho farà amb la presentació del llibre i el documental editats per a l’ocasió, que porten per títol Sant Francesc d’Assís a Bellavista. Una parròquia al servei del barri.

El treball, editat per la periodista i editora Laura Mor, recull la veu dels protagonistes de la primera comunitat cristiana al barri, que expliquen la seva experiència comunitària de fe.

Per a l’autora, el material editat és una “eina d’evangelització per reforçar el vincle comunitari i mostra l’actitud d’obertura i el compromís d’un grup de cristians del barri”. També reforça la idea que Sant Francesc d’Assís és una parròquia que “viu al servei de les necessitats de Bellavista”.

En són un exemple el grup de dones reunides en un primer moment per compartir el patiment de conviure amb familiars drogaddictes; les experiències de pregària a la capella; la catequesi per als infants; els grups del Moviment Infantil i Juvenil d’Acció Catòlica (MIJAC); els grups de revisió de vida de l’Acció Catòlica Obrera, i l’acollida que fa la trentena de voluntaris de Càritas parroquial, amb projectes de suport a l’habitatge, reforç escolar i tallers de cuina, entre d’altres.

“La nostra és una parròquia amb consciència social, oberta, en què apliquem aquella màxima d’ora et labora, de manera que no només parlem, sinó que també actuem, denunciem les injustícies i estem sempre al costat dels més pobres”, explica el rector, Pepe Baena.

Sant Francesc d’Assís a Bellavista. Una parròquia al servei del barri recull el testimoni de 18 persones vinculades a la parròquia, però no des d’un punt de vista històric amb vocació documental, sinó més aviat pastoral.

El llibre inclou un breu apunt cronològic i fotografies històriques des de finals dels anys 80 fins a l’actualitat, i recull l’experiència personal de fe de Pepe Baena, Conxita Borell, Maria Fernández, Joan Fernández, Adriana Giacobbe, Andrés Ginés, Paca Granado, Joel Jiménez, Carme Membrive, Fidel Membrive, Pere Pérez, Miguel Rodríguez, María Rubio, Encarna Rueda, Francisca Toro, Oriol Martínez, Maribel Martínez, Juan Ramón Martos i Dèlia Viedma.

Tant el llibre com el documental es presentaran diumenge (18 h) al Teatre Auditori de Bellavista, amb les intervencions del rector, Pepe Baena, i de l’autora, Laura Mor. Després del visionat del documental hi haurà un diàleg i un piscolabis per als assistents.

Una comunitat que creix

La comunitat cristiana de Bellavista, formada per famílies treballadores d’origen migrant, va començar a organitzar-se als anys 80, quan un grup de veïns van impulsar la construcció d’una capella al carrer Ponent. De seguida l’espai va quedar petit per atendre les necessitats del barri, des d'educatives, d’acompanyament i d’escolta fins a les d’aliment o habitatge. El 2004 van arranjar un local al carrer Barcelona, i el 2013, coincidint amb el nomenament de Pepe Baena com a rector, van esdevenir parròquia.

Pendents de la nova església

L’església de Sant Francesc d’Assís de Bellavista, amb capacitat per a 90 persones, ha quedat petita per acollir els fidels. Per això la parròquia fa temps que promou la construcció d’un nou temple que “dignifiqui el barri i la gent creient”.

L’estiu passat el Bisbat de Terrassa va adquirir un terreny de 400 metres quadrats a la plaça Nova, on pròximament s’alçarà el nou temple. La primera planta de l'edifici l'ocuparà una església amb capacitat per a 210 persones, el despatx parroquial i la residència del capellà, i al subsòl hi haurà els serveis de Càritas, es farà la catequesi i s’hi construirà una sala polivalent per fer-hi xerrades. Aquest serà el tercer temple que construirà el Bisbat de Terrassa després de dues esglésies més a Sant Cugat i Sabadell.

Edicions locals