Oncovallès celebra divendres una marató per prevenir el càncer de pell

L'entitat i els centres sanitaris de Granollers organitzen activitats en el marc del Dia europeu de la prevenció del càncer de pell

Societat

L'exposició al CAP del carrer Museu, fins al 21 de juny
L'exposició al CAP del carrer Museu, fins al 21 de juny

Coincidint amb el Dia europeu de la prevenció del càncer de pell, Oncovallès organitza divendres la seva marató anual per informar i conscienciar sobre aquesta malaltia, que els darrers deu anys ha triplicat la seva incidència. Entre les 18 i les 22 h instal·larà a la Porxada una taula informativa en la qual es podran trobar mostres de la gamma de productes solars de la firma La Roche Posay.

També hi serà present l'escola Creatiu i tècnic de Sabadell que aquest curs ha treballat per crear mocadors oncològics per a les pacients d'Oncovallès que ho necessitin. Les activitats lúdiques s'obriran amb el ball en línia del grup de M. Àngels i Ferran.

Seguidament, a les 19 h, es farà la tradicional desfilada, amb la col·laboració d'Ortopèdia del Vallès, de la mà d'Anita Care, Claxon, Don Adelino, Àfrica i Carles. A més, hi col·laborarà l'Escola de Perruqueria i Estètica Margaret. A les 20 h, serà el torn de l'exhibició de l'Escola de dansa Swing, i la Marató es clourà, a partir de les 20.30 h, amb el concert de pop-rock de la banda Mi Calle. 

Exposició sobre el càncer de pell

Des de dilluns i fins al 21 de juny el Centre d'Atenció Primària (CAP) Vallès Oriental, al carrer Museu de Granollers acull una exposició itinerant sobre la prevenció solar i el càncer de pell.

Els plafons de la mostra, impulsada per l'Atenció Primària de l'Àrea Metropolitana Nord i l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), informen sobre com n'és d'important tenir en compte el risc que suposa l'exposició al sol, sobretot en aquesta època de l'any; dels beneficis del sol per a la salut i dels potencials efectes negatius si es pren de forma intensa, així com dels factors de risc, i de com protegir-se del sol.

A més, avui (18 h), coincidint amb el Dia europeu de la prevenció, el mateix CAP ofereix una xerrada informativa a càrrec de la metgessa de família Isabel Otzet i la infermera Teresa Sánchez.

Edicions locals