Una campanya consciencia sobre la tinença responsable d'animals de companyia

La primera acció ha estat l'edició d'un díptic informatiu

Societat

L'Ajuntament impulsa una campanya sobre tinença responsable d'animals de companyia
L'Ajuntament impulsa una campanya sobre tinença responsable d'animals de companyia

L’Ajuntament ha presentat aquest dimecres la campanya Un més de la família. Educa’l, cuida’l, un seguit d’accions de conscienciació sobre la responsabilitat de tenir animals de companyia.

Concretament, la campanya fa incidència en la responsabilitat de tenir un gos o un gat a casa i assenta les bases per un municipi més respectuós amb els animals. La primera acció ha estat l’edició d’un díptic informatiu amb una sèrie de consells sobre les qüestions a tenir en compte abans d’adoptar un animal i els deures quan ja és a casa, com l’estil de vida, possibles permisos especials, el cost de tenir un animal, com adquirir-lo, el cens i el xip i civisme, salut i educació.

El grup de treball que ha desenvolupat la campanya ha estat format pels regidors Rosa Pruna, Ferran Jiménez, Moisés Torres, Jordi Ganduxé, Juan Antonio Corchado, Joan Antoni Marín, Èlia Montagut, Àngel Profitós, Francesc Torné i Martha Edel.

La campanya Un més de la família. Educa’l, cuida’l és un projecte que neix d’una moció presentada al ple del mes de febrer de 2017 pel Partit Popular per fer de les Franqueses un municipi més respectuós amb els animals de companyia.

L’equip promotor de la campanya ha treballat amb la premissa que prendre la decisió de tenir un animal de companyia va molt més enllà de la seva adopció o compra. Fer-ho ha de ser un plaer però també una responsabilitat. Un gos o un gat passen a ser un més de la família i, per tant, tenen unes necessitats que s’han de cobrir i generen uns deures que s’han d’assumir: el cens, les despeses, la salut, l’educació, etc.

Edicions locals