L'Ajuntament celebra el ple de comiat del mandat 2015-2019

Vuit dels disset regidors del plenari no repetiran els pròxims quatre anys

Política

Últim ple del mandat 2015-2019
Últim ple del mandat 2015-2019

L'Ajuntament va celebrar dimarts l'últim ple del mandat 2015-2019. El punt central de l'ordre del dia era fer un comiat oficial del mandat i especialment d'aquells regidors i regidores que no repetiran durant els pròxims quatre anys, ja sigui perquè no van presentar-se a les eleccions municipals del 26 de maig o bé perquè no van obtenir representació.

Entre els 17 regidors actuals n'hi ha 8 que pleguen. Són Rosa Maria Pruna i Ferran Jiménez, de PDeCAT-DC; Eli Pericas, Àlex Vega i Èlia Montagud d'ILFC; Rosa Cassà, d'ERC; Martha Edel, del PP; i Francesc Torné, de Convergència per les Franqueses (CpF), que deixa l'Ajunatment després de 32 anys, 13 dels quals com a alcalde (1995-2008).

El tret de sortida el va donar l'alcalde, Francesc Colomé, qui va tenir paraules de reconeixement als regidors sortints. "Gràcies pel compromís, la dedicació i la feina feta", els deia, un agraïment al qual també s'afegia Juan Antonio Corchado (PSC). "També pel diàleg, els consensos i els acords a què hem arribat", deia Colomé, qui va recordar com "fa 8 anys érem la riota del Vallès, només sortíem als mitjans per la crispació que hi havia; durant aquest temps hem pacificat la vida política del municipi, i això fa que les Franqueses avanci".

En el torn d'intervencions, Martha Edel, del PP, la regidora més novella –des de finals de 2017–, va felicitar els guanyadors de les eleccions i va assegurar, adreçant-se a Francesc Colomé, que "les Franqueses pot estar tranquil·la a les seves mans". També va fer una crida als nous regidors perquè "sempre prevalgui les Franqueses, per davant de qualsevol ideologia política".

Rosa Maria Pruna va recordar la seva trajectòria política, que va iniciar a Europa i que ha acabat al municipi, "al revés del que és habitual". Pruna indicava que "el més important és fer les coses des del cor, amb estimació", i assegurava que "m'enduc molt bon record, he après molt i ara conec molt millor el municipi", deia.

Ferran Jiménez, amb més de 20 anys de trajectòria a l'Ajuntament, s'acomiadava emocionat. "Els últims anys, des de Serveis Socials, he pogut conèixer una realitat que desconeixia de les Franqueses, que és la importància d'ajudar a les persones que ho necessiten". "Per això ara és moment de tornar al municipi, des d'un altre àmbit, tot el que jo he rebut políticament".

Jiménez va admetre que hi ha hagut moments durs, amb discrepàncies fins i tot amb persones del seu mateix grup, i va adreçar-se a altres regidors, com Àlex Vega, d'ILFC: "Ara marxes, però has de tornar, perquè ho portes a la sang", li deia. També va ser l'únic que, visiblement emocionat, va tenir un reconeixement personal per a l'exalcalde Francesc Torné, que no va prendre la paraula en el ple. "Vull reconèixer la teva tasca, perquè per sobre de tot hi ha les persones; sé que has donat tot el teu cor a les Franqueses", li deia Jiménez.

Eli Pericas, d'ILFC, va tenir un record per a l'exregidor Ferran Gontan, el "meu pare polític", i va assegurar que encara hi ha moltes coses que poden millorar al municipi. "Seguirem col·laborant i treballant per les Franqueses, perquè és la nostra feina", apuntava.

Finalment, Àlex Vega, d'ILFC, tornava la floreta a Jiménez (PDeCAT-DC): "Des de la diversitat de pensament, reconec les persones que, com tu, Ferran, saben escoltar".

Tots els regidors van rebre la reproducció de la façana de l'Ajuntament com a "símbol d'unió de tots els pobles" i una fotografia commemorativa.

Edicions locals