Negociacions obertes per assolir la majoria de govern a les Franqueses

Imagina Esquerra en Comú es mostra disposada a arribar a acords de govern amb Junts per les Franqueses

Política

Negociacions obertes per assolir la majoria de govern a les Franqueses
Negociacions obertes per assolir la majoria de govern a les Franqueses

Les converses entre els grups municipals de les Franqueses per explorar possibles acords de mandat continuen, ja sigui per conformar un govern amb diversos partits o per garantir la governabilitat amb suports des de fora del govern. Aquesta setmana hi ha hagut contactes entre diferents grups, entre els quals el que van mantenir dijous Junts per les Franqueses i Imagina Esquerra en Comú (IEC).

Malgrat que d'entrada tot fa preveure la reedició del pacte de govern entre Junts per les Franqueses i el PSC, tal com ha passat els últims anys, tots els grups amb representació han manifestat la seva intenció de "parlar amb tothom", "comparar models de poble" i "pensar en les Franqueses".

D'una banda, des de Junts aposten per "un govern estable per seguir avançant com ho ha fet els darrers quatre anys", i per això, asseguren, "estem negociant en aquesta línia", descartant un govern en minoria. La suma de Junts (6 regidors) i el PSC (5) donarien una majoria còmoda al govern, que està situada en els 9 regidors, però sobre aquesta opció mantenen la prudència i no tanquen les portes a altres possibles acords.

El PSC també ha mantingut contactes informals amb IEC i s'ha reunit amb Ciutadans i Junts, amb qui "hem coincidit a nivell programàtic", asseguren. Amb Junts continuen les negociacions, "però no descartem altres opcions", diuen els socialistes, que volen fer valdre el seu augment de 3 a 5 regidors i esdevenir l'alternativa amb més possibilitats.

De fet, Juan Antonio Corchado apel·lava fa uns dies a les forces d'esquerres "a parlar des de l'esquerra i no des dels sentiments nacionals, per pensar en les Franqueses i no en altres temes que no siguin del municipi", deia. Amb tot, per arribar a la majoria el PSC (5 regidors) no en tindria prou amb la suma d'IEC (3 regidors), sinó que hauria d'afegir-hi algun altre partit –Cs o la CUP–, una possibilitat que es preveu complicada.

Imagina Esquerra en Comú, per la seva banda, va reunir-se diumenge en assemblea per valorar la campanya i analitzar les perspectives de futur. El grup referma "el compromís de seguir endavant amb el projecte, sigui des del govern o des de l’oposició", i alhora es mostren disposats a arribar a un acord amb Junts per les Franqueses, amb qui van reunir-se dijous "amb bones sensacions".

Des de Ciutadans també manifesten que estan "oberts a parlar amb tots els partits i arribar a acords en tot allò que vagi en benefici del municipi i els seus veïns, sempre dintre del marc constitucional i la lleialtat institucional".

Finalment, Sal-CUP és l'únic grup que ja ha descartat qualsevol pacte o aliança amb les forces del 155. "En tot cas, no és la candidatura Sal-CUP qui li pertoca moure fitxa per possibilitar l'obtenció d'un govern estable", asseguraven fa uns dies.

La constitució del nou Ajuntament i l'elecció de l'alcalde es farà dissabte 15 de juny (12 h) en un ple extraordinari.

Edicions locals