La Intersindical-CSC posa en marxa la Unió Territorial del Vallès Oriental

L'organització, en ple procés d'expansió, proposa vincular més els sindicats al país i aposta per la república per guanyar drets i benestar

Economia

El grup impulsor de la delegació vallesana de la Intersindical-CSC
El grup impulsor de la delegació vallesana de la Intersindical-CSC

La Intersindical-CSC ha presentat aquest dijous a Granollers la Unió Territorial del Vallès Oriental, una organització constituïda fa tot just tres mesos a la comarca i que a escala catalana es troba en plena expansió. “Estem intentant introduir la Intersindical a tots els centres de treball del Vallès Oriental on sigui possible”, explicava Dani Rodrigo, portaveu de la Unió Territorial del Vallès Oriental, qui confirmava que l’organització treballarà els pròxims mesos per obrir un local a Granollers.

La delegació ha repassat l’acció sindical duta a terme aquests primers mesos a la comarca i destacava que des del març ha aconseguit representació en diverses empreses del Vallès Oriental, com Industrias Cosmic, de Caldes. A més, també ha valorat l’organització de mobilitzacions com la del Primer de Maig a Mollet juntament amb la CNT, o la vaga i mobilitzacions del 21 de febrer tant a Mollet com a Granollers, amb 1.000 i 2.000 persones respectivament.

Sergi Perelló, portaveu del secretariat nacional, apuntava que el sindicalisme de la Intersindical-CSC es fa des d’una perspectiva de “dignitat”, mirant de “defensar els treballadors del país sense perdre un llençol a cada bugada; sense perdre drets a cada reforma laboral”, i defensava que “el sindicalisme ha d’estar arrelat al país”.

“Quan s’ha de negociar un conveni de sector o provincial sempre és millor fer-ho des del context social i econòmic de cada àrea”, deia Perelló. “Si aquí el cost de la vida és més car, és lògic que les condicions dels convenis o el salari mínim, per exemple, s’adaptin a aquesta realitat”.

L’oportunitat de la república

El portaveu del secretariat nacional advocava també per un tercer element: la república. “Actualment tenim un marc laboral que no ens agrada: no tenim competències per decidir quines polítiques laborals i d’ocupació apliquem o quin ha de ser l’increment de l’IPC anual per als treballadors”, deia com a exemple. “Per això creiem que la república és una oportunitat per tenir un marc laboral amb més drets i més benestar”.

El sindicat compta actualment amb gairebé 400 afiliats a la comarca, el doble que fa tres mesos, i al conjunt de Catalunya superen els 4.000, una xifra que preveuen enfilar fins als 5.000 aquest mateix any.

Segons destacava Perelló, “el 65% d’aquests afiliats ho són d’empreses privades, la majoria petites i mitjanes”, i a poc a poc es proposen tenir presència en tots els sectors, actualment dividits en tres àmbits: federació serveis privats, federació de serveis públics i federació d’indústria.

Edicions locals