Josep Maria Jové declara aquest divendres al TSJC per la seva implicació en l'1-O

ERC ha convocat una concentració de suport al diputat franquesí a les portes del tribunal a partir de les 8.15 h

Política

Josep Maria Jové declara aquest divendres al TSJC per la seva implicació en l'1-O
Josep Maria Jové declara aquest divendres al TSJC per la seva implicació en l'1-O

Qui va ser el número 2 d'Oriol Junqueras al Departament d'Economia durant el 2017, el veí de les Franqueses Josep Maria Jové, està citat a declarar aquest divendres a les 9 h al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Jové, actualment diputat al Parlament de Catalunya, està sent investigat per la seva suposada participació en l’organització del referèndum d'autodeterminació de l’1 d’octubre de 2017. De fet, uns dies abans de l'1-O –el 20 de setembre de 2017–, la Guàrdia Civil va escorcollar casa seva a les Franqueses el mateix dia que també ho va fer a la Conselleria d'Economia.

El diputat és considerat una peça clau en l'organització de l'1-O, i el passat mes de març va ser citat a declarar com a testimoni al Suprem en el judici als presos polítics. Jové, però, va acollir-se al dret a no declarar perquè ja estava sent investigat pel TSJC, concretament per desobediència, malversació i revelació de secrets.

Davant d'aquesta citació judicial, ERC ha convocat una concentració de suport al diputat a partir de les 8.15 a les portes del TSJC, al passeig Lluís Companys de Barcelona. La citació coincideix amb els últims dies de judici contra el procés al Tribunal Suprem, malgrat que el seu advocat, Andreu Van den Eynde, va demanar que no declarés fins que acabessin les sessions al Suprem.

Edicions locals