Diumenge s'inaugura la remodelació del Casal de Llerona

Toc Toc Teatre Laurona representarà l’obra 'Si les parets parlessin...', una recreació de la inauguració del Casal fa 60 anys

Cultura, Societat

Una representació de Toc Toc Teatre Laurona per inaugurar la reforma
Una representació de Toc Toc Teatre Laurona per inaugurar la reforma

Diumenge (12 h) s'inaugurarà la remodelació del Casal Cultural de Llerona, una actuació inclosa en la segona fase de renovació i ampliació de la zona esportiva i d’equipaments de Llerona.

La remodelació del Casal ha consistit en el condicionament i l’ampliació de la sala del teatre com a sala d’usos múltiples, amb capacitat per a 137 persones, i en la millora de les prestacions tèrmiques i acústiques.

També s'han substituït les antigues instal·lacions d’electricitat i d’enllumenat i s'han incorporat nous sistemes de climatització, aigua, veu, dades, antena de televisió i seguretat.

A més, també s’han enderrocat els revestiments i el fals sostre de la sala, s'han deixat al descobert els elements estructurals originals i s’ha substituït la coberta, que tenia problemes d’estanquitat.

Finalment, la construcció d’un annex destinat a lavabos i l’adaptació de l’accés a l’equipament per a persones amb mobilitat reduïda, han completat les obres del nou Casal Cultural de Llerona, que han tingut un pressupost de 357.951 euros (IVA inclòs).

Un viatge al passat

L'acte d'inauguració començarà a les 12 h amb l'animació de Gumbo Jass Band, i continuarà a les 12.15 h amb la representació de l’obra Si les parets parlessin..., de Toc Toc Teatre Laurona. L’obra, dirigida per Mar Garriga, està creada per a l’ocasió i trasllada l’acció a la inauguració del casal de fa 60 anys i a la societat de Llerona d’aquell temps.

Les entrades per veure la representació es repartiran el mateix dia de la inauguració al Casal i la capacitat és limitada. Després de la representació, a les 12.45 h, hi haurà un concert de jazz amb la Gumbo Jass Band i un aperitiu per als assistents.

Homenatge a la vellesa

Les persones grans de Llerona van estrenar diumenge la sala del Casal de Llerona amb la festa anual de l'Homenatge a la Vellesa, una celebració a la qual van assistir desenes de veïns i que va incloure una missa, un concert de l'Escolania de Sant Esteve de la Garriga, un dinar amb lliurament de plaques a les persones homenatjades de més edat i una cantada d'havaneres amb el grup Nus Mariner.

 

Edicions locals