Un agent cívic assegurarà el compliment de la normativa al parc del Falgar i la Verneda

L'incompliment de la normativa pot comportar multes de fins a 900 euros

Societat

L'agent hi treballarà divendres, dissabtes i diumenges
L'agent hi treballarà divendres, dissabtes i diumenges

Des d’aquest divendres un agent cívic vetllarà pel compliment de la normativa al parc del Falgar i la Verneda, obert al públic fa poc més de dos mesos, i garantirà que sigui compatible l’accés de visitants al parc, que forma part de la Xarxa Natura 2000, amb la conservació de l’espai.

Les tasques d’aquest agent cívic són resoldre dubtes, informar els usuaris de la normativa del parc i assegurar-ne el compliment, una de les preocupacions de molts veïns i de l’Ajuntament des que el parc va entrar en servei a mitjans de març.

El servei estarà disponible, fins a l’1 d’octubre, els divendres de 17 a 20 h; els dissabtes de 13 a 15 i de 16 a 20 h; i els diumenges d’11 a 15 i de 16 a 20 h. A partir de l’1 d’octubre, els divendres de 15 a 18 h i els dissabtes i diumenges de 10 a 18 h.

D’altra banda, el parc compta amb senyalització i cartells on consultar la normativa i els consells. La circulació de vehicles motoritzats a l’interior del parc està restringida, només s’hi pot accedir a peu, en bicicleta o vehicles de serveis. Cal respectar els elements naturals, la fauna i la flora; i està prohibida la caça, la pesca i la captura o l’alliberament de cap animal.

Als llacs no s’hi permet ni el bany de persones ni d’animals domèstics, així com llençar qualsevol element, incloses pedres, dins l’aigua. Els animals domèstics no poden entrar a la zona de jocs i descans, i a la resta del parc han d’anar lligats i controlats en tot moment.

A la zona d’aparcament hi ha col·locats diversos contenidors per dipositar les deixalles, i les festes infantils només estan permeses a la zona de jocs amb una autorització prèvia tramitada al Servei d’Atenció a la Ciutadania (SAC) de l’Ajuntament de les Franqueses.

L’incompliment de les normes del parc podrà comportar una sanció de fins a 900 euros d’acord amb l’ordenança de civisme i convivència ciutadana.

 

Edicions locals