Un concert de Cesk Freixas tancarà la commemoració del bombardeig

Serà el 14 de juny a la plaça de l'Ajuntament, al costat del monòlit inaugurat al gener

Societat

Cesk Freixas
Cesk Freixas

Després de sis mesos d'activitats, la programació de la commemoració del 80è aniversari del bombardeig de les Franqueses finalitzarà amb música. El cantant Cesk Freixas serà l'encarregat de posar punt final a la primera fase del memorial amb un concert que es farà el 14 de juny (20.30 h) a la plaça de l’Ajuntament.

Cesk Freixas va iniciar la seva activitat com a cantant i escriptor de cançons el 2004. Des d’aleshores fins avui ha publicat set discos i dos llibres, ha guanyat una desena de premis i ha realitzat més de 1.700 actuacions. Aquest 2019 celebra 15 anys de trajectòria professional, i ho fa amb un nou treball, Festa Major, cançons que s’impregnen de paisatges de celebració i que arriben en el seu millor moment creatiu, arranjades per Victor Nin, produïdes per Roger Rodés i masteritzades per Yves Roussel.

D'altra banda, la plaça de l'Ajuntament és el mateix indret on a finals de gener va inaugurar-se el monòlit en record a totes les víctimes de la Guerra Civil, de l'exili i de la repressió franquista, i la plantada de plançó de l'arbre de Gernika com a compromís de les Franqueses amb la pau i la llibertat.

Entre les activitats organitzades els últims mesos hi ha hagut la presentació de dos documentals, visites guiades al refugi de Can Sorgues i xerrades de l'historiador Joan Garriga sobre els efectes de la guerra sobre les Franqueses.

També la publicació d’un llibre dedicat a Francesc Montserrat, alcalde de les Franqueses entre 1936 i 1938, i sobretot s'ha fet recerca sobre documentació que ha permès conèixer noves dades sobre aquella època.

Edicions locals