La UEI reconeix Siber Zone per la sostenibilitat industrial

El Circuit de Barcelona-Catalunya també va ser protagonista de la setena Nit Empresarial, que va comptar amb la presència del conseller Chakir El Homrani

Economia

La UEI reconeix Siber Zone per la sostenibilitat industrial
La UEI reconeix Siber Zone per la sostenibilitat industrial

La firma franquesina Siber Zone, amb seu al carrer de Can Macià, ha estat una de les empreses reconegudes a la setena Nit Empresarial de la Unió Empresarial Intersindical (UEI), celebrada dijous al restaurant Mas de Sant Lleí de Vilanova del Vallès. També van rebre premis Audens Food, MB Motors, el Circuit de Barcelona-Catalunya i Liftisa.

El cap de producte de Siber Zone, Santiago Pascual, va recollir el premi de la mà de Joan Díaz, en nom de JDA, atorgat en la categoria de sostenibilitat empresarial. L'empresa franquesina es dedica als sistemes de ventilació d'alta eficiència energètica. Així treballa la ventilació eólica i mecànica intel·ligent, tenint en compte el respecte cap a al medi ambient.

El conseller delegat d'Audens Food –líder del mercat de plats precuinats i snacks congelats–, David Sala, va recordar que la firma té 780 treballadors i el "compromís, no només amb el producte, sinó amb el territori", assegurava i indicava que l'empresa d'alimentació compra el producte a proveïdors de l'entorn, "una inversió que fem que té retorn i ajuda el país a tirar endavant", deia. Sala rebia el premi a la responsabilitat social i empresarial de la mà de Josep Riera, director territorial de Catalana Occident, la firma que esponsoritza el guardó.

Una altra empresa vinculada a Granollers, MB Motors, amb concessionari a la carretera del Masnou, també va ser reconeguda, en aquest cas en la categoria de creixement i qualitat empresarial (atorgat per UEI). La seva gerent, Marta Mateu, va posar en valor l'equip de treballadors.

També van ser premiades la firma de Montmeló Liftisa –d'elevadors per a treballs en alçada–, premi a la seguretat industrial (atorgat per MB Motors), i el Circuit de Barcelona-Catalunya, premi a la implicació al territori (patrocinat per Estabanell).

Pendents de la Formula 1

Precisament, el Circuit va ser present en els parlaments de la Nit Empresarial, ja des que el president de la UEI, Joan Díaz, mostrava la preocupació de la patronal perquè el contracte de la Formula 1 al Circuit no estigui lligat. Díaz recordava que des de l'aprovació del Pla Director Urbanístic (PDU) del Circuit, el 2015, "no s'ha fet res, i cal crear les condicions necessàries perquè neixi el silverstone catala. Si es perd la Formula 1 aquest projectes se'ns en va enlaire", assegurava.

També el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, també advocava per "treballar tots per la renovació de la F1 al Circuit, ja que Barcelona és una de les capitals europees del sector del motor", deia.

En recollir el premi, el director del Circuit, Vicenç Aguilera, assegurava que "la voluntat del govern de la Generalitat –màxima accionista de la infraestructura– és renovar la F1 i hi estem treballant intensament". Aguilera recordava que el Circuit, inaugurat el 1991, és una infraestructura estratègica de país i que la seva pista està ocupada 320 dies a l'any.

Acords amb el territori

El conseller de Treball, afers socials i família, el granollerí Chakir El Homrani, va cloure l'acte, tot apostant per la concertació, com "la millor manera de solucionar un conflicte, amb diàleg i negociació, no judicialitzant-lo", deia, i recordava que aquest maig s'ha començat a tramitar el decret de regulació de concertació territorial "perquè les polítiques actives d'ocupació s'elaborin des de la perspectiva de cada territori, amb una estratègia compartida", deia. El conseller afegia que "no hi ha millor política social que el treball de qualitat i això ho hem de tenir incorporat a l'ADN", deia als empresaris.

Edicions locals