La plantilla de Befesa Aluminio convoca vaga indefinida a partir de divendres

CCOO denuncia que el calendari laboral preveu 240 dies laborables a l'any, quan no haurien de passar de 226

Economia

Befesa Aluminio, al polígon Pla de Llerona
Befesa Aluminio, al polígon Pla de Llerona

El comitè d'empresa de Befesa Aluminio, situada al polígon Pla de Llerona, ha decidit convocar una vaga indefinida a partir de divendres per "l'actitud de la direcció de l’empresa d’utilitzar pràctiques abusives i de xantatge per imposar una política de relacions laborals retrògrada".

El comitè d'empresa, amb 3 delegats d'UGT i 2 de CCOO, està pendent d'una reunió de mediació amb la direcció que s'ha de produir aquesta setmana al Departament de Treball, sobre la qual tenen poques expectatives perquè el conflicte "ja fa dos o tres anys que dura" i perquè "el tema del calendari laboral està pendent de resolució judicial".

Entre les reivindicacions de la plantilla hi ha l'eliminació de la doble escala salarial, la revisió de determinats plusos que només cobren alguns treballadors i la millora de les mesures de prevenció, ja que "en temes de prevenció no és precisament una empresa modèlica", asseguren des de CCOO d’Indústria del Vallès Oriental-Maresme-Osona.

Els representants dels treballadors també critiquen que "l'empresa amaga casos d'accidents laborals" i rebutgen que "no es lliuri un calendari de treball a la plantilla si no s'accepten mesures unilaterals com a aplicació de flexibilitat". "El calendari laboral que planteja la direcció és de 240 dies laborables a l'any, quan segons conveni no haurien de passar de 226", asseguren des de CCOO.

El conflicte afecta especialment uns 60 treballadors dels 90 que hi ha a Befesa, que són els operaris de la planta de reciclatge d'alumini. Si no hi ha acord en la reunió d'aquesta setmana al Departament de Treball, la plantilla iniciarà una jornada de vaga indefinida divendres a partir de les 6 del matí.

Edicions locals