Un pas de vianants uneix el camí de Can Mariano amb l'accés a Milpins

L'Ajuntament ha aprofitat les obres per millorar i arranjar la zona del pont, el torrent i la font

Societat

El pas de vianants obliga els vehicles a reduir la velocitat a la carretera de Cànoves
El pas de vianants obliga els vehicles a reduir la velocitat a la carretera de Cànoves

La Diputació de Barcelona ha habilitat un nou pas de vianants a la carretera de Cànoves a l'altura de Milpins, a la sortida del camí del Can Mariano. L'objectiu de l'actuació és pacificar el trànsit en aquest punt i crear un accés per a vianants a la cruïlla entre aquest camí i l'accés a la residència de Milpins.

En la intervenció, que ha tingut un cost de 23.000 euros finançats per l'Ajuntament i la Diputació, s'han construït dues esquenes d'ase, abans i després del pas de vianants, per obligar els vehicles a reduir la velocitat, i s'han instal·lat senyals d'advertència verticals i il·luminació.

A més, a la vorera dreta, en sentit Cànoves, es crearà un gual per a vianants per millorar l'accessibilitat, i a la vorera esquerra, a la cruïlla amb el camí de Can Mariano, actualment un voral, s'hi construiran unes orelles per donar continuïtat i fer accessible l'accés des del camí de Can Mariano al pas de vianants.

L'obra és fruit d'una demanda dels veïns de la zona i d'un estudi previ en el què es confirmava que el volum de trànsit diari i la velocitat dels vehicles és elevada en una zona utilitzada com a ruta escolar i d'accés al nucli de Milpins.

Coincidint amb l'habilitació del pas també s'han arranjat diversos elements del pont situat en aquesta zona i l'accés a la font. En concret s'ha retirat un banc i una paperera malmesos, s'ha renovat la barana del pont i els graons per accedir a la font de Can Poal.

Edicions locals