La Fira de Sant Ponç arriba el cap de setmana a la 30a edició

Sis colles participaran dissabte en la 5a Trobada de bèsties de foc coincidint amb la fira de primavera de les Franqueses

Societat

La Fira de Sant Ponç arriba el cap de setmana a la 30a edició
La Fira de Sant Ponç arriba el cap de setmana a la 30a edició

Dissabte i diumenge se celebrarà a Corró d'Avall una nova edició de la Fira de Sant Ponç, que enguany arriba a la 30a edició. La fira comptarà amb la participació d'una vintena d'entitats del municipi que organitzaran, durant els dos dies, diverses activitats relacionades amb la cultura popular i tradicional, els productes artesanals i naturals i els oficis antics.

D'una banda, dissabte 18 de maig se celebrarà la 5a Trobada de bèsties de foc, organitzada pels Encendraires, que començarà a la plaça de l’Espolsada, amb la tradicional plantada, a les 16.30 h. En aquesta edició hi participaran les colles Dragona de les Roquetes (Garraf), Lloba de la Madella (Bigues i Riells), La Bèstia (Parets), Serpent (Vall del Tenes), Folqui (Hospitalet de Llobregat), Cabró i Closquetes (les Franqueses). La trobada també comptarà amb una tabalada, la cercavila, la cremada de les colles a la plaça de l’Ajuntament (20.30 h), malabars, sopar de colles i el final de festa amb dj (23.30 h).

Diumenge la fira tindrà el seu vessant més tradicional amb la presència d’artesans que faran demostracions d’oficis antics –apicultura, vidre bufat, talla lítica, cisteller, ferrer, emplomat i decoració amb vidre, ceràmica i màscares i ninots–, el mercat de productes artesanals i plantes remeieres a la rambla de la carretera de Ribes, de 10 a 14.30 h i de 16.30 a 20 h.

A més, també hi haurà una cercavila itinerant a càrrec de Ginjolers, espectacles també itinerants, activitats medievals a càrrec dels casals infantils i juvenils municipals, activitats d’escacs, curses de Scalextric i l’exposició d’una maqueta ferroviària.

La mateixa rambla de la carretera de Ribes, la plaça de Can Font i la plaça de l’Ajuntament seran l’escenari de diverses activitats que es desenvoluparan al llarg de tot el dia, com espectacles, tallers, activitats per a infants, concerts, ballada de sardanes i portes obertes a Can Font, entre moltes altres.

Entre els serveis i entitats participants de la 30a edició hi ha l'Associació Art del Bonsai, Associació Cívica i Cultural de Corró d’Avall, Associació d’Intercanvis Culturals, Biblioteca Municipal, Cantaires de Corró, Casal Infantil i Juvenil i Centre Municipal de Joves de Les Franqueses, Centre d’Art i Noves Tecnologies Can Font, Centre de Modelisme, Centre d’Estudis Ferroviaris Via Oberta, Club d’Escacs de Les Franqueses, Coral Harmonia, Coral Xeremella, Cor Camins, Escola Municipal de Música, Escoles del municipi (cantata) i Espai Nadó – Espai Infant.

Edicions locals