L'escut heràldic de les Franqueses tindrà una corona de cinc torres

El ple de l'Ajuntament aprova el manual d'imatge corporativa dels organismes municipals

Societat

L'escut heràldic de les Franqueses tindrà una corona de cinc torres
L'escut heràldic de les Franqueses tindrà una corona de cinc torres

El ple de l’Ajuntament va aprovar dijous el manual d’imatge corporativa de l’Ajuntament, els seus patronats, els consells de poble i la Policia Local, un document que inclou l’actualització del disseny dels logotips que identifiquen aquests organismes municipals.

A banda del logotip, l’escut municipal oficial es modificarà pròximament per adaptar-lo a la nova categoria de ciutat de les Franqueses. “El fet d’haver arribat a 20.000 habitants ens obliga a actualitzar l’escut heràldic”, explicava l’alcalde en el ple.

L’escut, caironat, mostra un llibre obert sobre una vara de batlle en al·lusió a la concessió, el 1025, de la carta de franquesa al terme per part de Ramon Berenguer III, comte de Barcelona, i també inclou la creu de Sant Jordi i els quatre pals, símbol de la ciutat de Barcelona, ja que les Franqueses van rebre el títol de carrer de Barcelona el 1384 per part del rei Pere el Cerimoniós.

A la part superior de l’escut hi ha una corona de poble, de tres torres, que passarà a tenir-ne cinc, que és la corona de ciutat.

La proposta va aprovar-se amb els vots favorables de PDeCAT-DC, ILFC, PSC i ERC i l'abstenció de CpF i PP. La regidora popular, Martha Edel, va abstenir-se en considerar que el disseny era “lúgubre, sense color”, i ERC va retreure al govern que ja hagués utilitzat la imatge abans de la seva aprovació al ple.

Edicions locals