14.161 franquesins cridats a les urnes diumenge per triar el Congrés i el Senat

Els col·legis electorals estaran oberts diumenge de 9 h a 20 h

Política

14.161 franquesins cridats a les urnes diumenge per triar el Congrés i el Senat
14.161 franquesins cridats a les urnes diumenge per triar el Congrés i el Senat

Diumenge, 14.161 veïns i veïnes podran votar a les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat entre els 14.004 residents que consten al cens electoral i els 157 franquesins que viuen fora de l'Estat.

Els col·legis estaran oberts de 9 a 20 h, i enguany s'habilitaran 24 meses repartides en 7 col·legis. Seran l'Escola Joan Sanpera i l'Escola Guerau de Liost a Corró d'Avall, l'antiga escola Bellavista i l'Escola Bellavista-Joan Camps a Bellavista, les Antigues Escoles de Llerona a Llerona, les Antigues Escoles de Corró d'Amunt a Corró d'Amunt i les Antigues Escoles de Marata a Marata.

Eleccions avançades

Amb uns comicis avançats a causa de la feblesa del govern socialista –sorgit de la moció de censura al PP arran d'un nou escàndol de corrupció–, les incògnites tornen a girar a l'entorn de quines majories es podran constituir per governar l'Estat.

De fet, les eleccions del desembre de 2015 van resultar innòcues, de manera que es van haver de repetir el juny de 2016 després de la incapacitat durant mesos de formar un govern.

El mandat sorgit dels darrers comicis s'ha mostrat també inestable arran de l'augment de representativitat de nous partits que han fet trontollar el bipartidisme.

Ara, a més, la irrupció de l'extrema dreta –palesada a les passades eleccions andaluses– ha posat en guàrdia els partits de centre i esquerra, que volen evitar un pacte del tripartit de dretes –PP, Cs, Vox–.

Així, PSOE apel·la a un vot útil per aturar el partit ultradretà, un argument que també ha emprat Podemos i els partits catalans sobiranistes que, a més, insisteixen en la necessitat de ser forts a Espanya per avançar en l'objectiu de l'autodeterminació.

En aquest marc, les granollerines Ada Parellada i Montserrat Ponsa formen part en els números 11 i 21 de la llista de JxCat, mentre que el franquesí Rafael Bernabé és el número 18 d'En Comú Podem.

A més, diumenge també es triaran els membres del Senat. La granollerina Araceli Orellana forma part de la llista dels comuns i Podemos com a suplent.

Edicions locals