L'holandès Stephan Bakker guanya la Clàssica de Primavera de les Franqueses

El corredor es va imposar a la prova de 152 km amb un temps de 3h48'56"

Esports

La prova, organitzada per la Unió Ciclista les Franqueses, va comptar amb la participació de ciclistes d'alt nivell
La prova, organitzada per la Unió Ciclista les Franqueses, va comptar amb la participació de ciclistes d'alt nivell

El ciclista holandès Stephan Bakker, de l'equip Smart Dry –guanyador una setmana abans del Critèrium d'Empuriabrava– es va imposar diumenge a la Gran Clàssica de Primavera de les Franqueses, una prova que va comptar amb equips i ciclistes estrangers d'alt nivell. També va comptar amb la presència del líder de la Copa d'Espanya Elit-Sub-23, Gerard Armillas.

En uns últims metres molt emocionants i molt disputats, Bakker va superar, amb una marca de 3h48''56'', el colombià Juan Esteban Guerrero –de l'equip Caja Rural–, que va ser el vencedor en la categoria Sub-23; i l'italià Matteo Draperi –del Ciclyste Azurren–. Guerrero va aconseguir la medalla de plata i Draperi, la de bronze.

D'altra banda, el líder de la Copa d'Espanya Elit, Gerard Armillas –Team Compak– va ser el primer classificat durant bona part de la prova i, fins i tot, va rodar pràcticament en solitari la primera de les quatre voltes al circuit.

Abans de la darrera volta, però, va ser superat per un grup de 14 ciclistes i va acabar en 14a posició. I el ciclista local Martí Márquez, de l'equip Lizarte, va acabar vuitè classificat, tot i que només el van separar 16 segons del podi.

En la classificació Sub23-i Sub21, van seguir Juan Esteban Guerrero Juan Belandria –de l'equip Mutua Levante i Álex Ruiz –del Valverde–.

Ciclyste Azurren, millor equip

En categoria d'equips, l'italià Ciclyste Azurren va ser el guanyador, seguit dels equips Mutua Levante i del Lizarte.

La Clàssica, organitzada per la Unió Ciclista de les Franqueses, va ser una prova caracteritzada per la seva duresa i va constar d’un recorregut de 152 quilòmetres, repartits en quatre voltes de 38 km, amb sortida a la rambla de Corró d'Avall a les 9 h.

Els ciclistes van seguir per Llerona, Corró d’Amunt, Samalús, Cànoves, Sant Antoni de Vilamajor i Cardedeu per finalitzar novament a la carretera de Ribes.

Edicions locals