Arrenca la celebració de la Setmana Santa a les Franqueses

Setmana de tradició amb oficis religiosos, rifa d'ous i processons

Cultura

Desenes de persones van beneir palmes i palmons diumenge
Desenes de persones van beneir palmes i palmons diumenge

El tret de sortida de la Setmana Santa es feia diumenge amb la tradicional benedicció de palmons, palmes i branques de llorer i olivera. A l'església de Santa Eulàlia de Mèrida de Corró d'Avall es va fer abans de la missa de Diumenge de Rams i va comptar amb centenars de feligresos a les portes del temple. També a Santa Maria de Llerona es van beneir les palmes a la sortida de la missa.

Les litúrgies de la Setmana Santa començaran a totes les parròquies avui, dijous. Serà amb la missa vespertina i l'ofici del Lavatori de peus a Santa Eulàlia de Corró d'Avall (19 h) i a Santa Maria de Llerona (20.30 h); la missa de la Cena del Senyor a Santa Coloma de Marata (20 h) i la resta de parròquies i l'Hora Santa a Sant Francesc d'Assís de Bellavista (22 h).

Divendres, serà el dia de la processó del Viacrucis a la majoria de parròquies, tret de la de Marata. Al matí serà a Bellavista (11 h) i a la tarda n'hi haurà a Llerona (17 h), Corró d'Amunt (20 h) i Corró d'Avall (20 h), on una processó sortirà de l'església per enfilar el passatge de la Rectoria, el carrer de la Serra, la carretera de Ribes i l'avinguda de Santa Eulàlia per tornar a la plaça de l'Església.

D'altra banda, dissabte (10 h) ce celebrarà la romeria a la Mare de Déu de Fàtima de Llerona. A més, Corró d'Amunt i Marata mantenen les cantades de caramelles per Pasqua.

Edicions locals