L'Espolsada, centre neuràlgic de l'activitat de Sant Jordi

Hi haurà parades de llibres i roses, signatures d'autors locals i activitats infantils i familiars

Cultura

Els petits de les escoles bressol, protagonistes de la diada
Els petits de les escoles bressol, protagonistes de la diada

Després d'un primer tast a Marata i Corró d'Amunt, el gruix de la diada de Sant Jordi se celebrarà enguany, una vegada més, a la plaça de l'Espolsada de Corró d'Avall. Serà dimarts durant tot el dia, amb activitats programades com tallers i espectacles infantils.

Marata i Corró d'Amunt seran els més matiners en la celebració de Sant Jordi. Marata ho farà diumenge (12 h) de la mà del Centre Cultural, amb una parada i venda de llibres i amb una audició i ballada de sardanes amb la Cobla Premià. També es presentaran les cançons de caramelles per part de la Colla de Petits.

A Corró d'Amunt se celebrarà dilluns (12 h) a les Antigues Escoles. Serà amb una ballada de sardanes a càrrec dels Sardanistes Franquesins (12 h) i amb l'entrega de roses i xocolatada (17 h), tot plegat organitzat per l'Associació de Veïns de Sant Mamet de Corró d'Amunt.

Festa a Corró d'Avall

Dimarts, a la plaça de l'Espolsada (17 h), els autors literaris tindran el seu espai per presentar els darrers treballs. Hi haurà Quintín Valiente amb ¿Qué te parece si nos desnudamos y lo discutimos?, Martí Boada amb Masos del Montseny, Francisco Fernández Peláez amb Cerca de las estrellas, Leila Milà i May Dior amb La eternidad, i Joan Sala Vila amb dues obres: El mar fa l’ullet a la finestra i El món necessita una política humana. A més, l’AE Ramassà que presentarà el seu tercer conte solidari, Per un somriure.

A la mateixa hora, a la parada de la llibreria L'espolsada, hi haurà l’autor de novel·la infantil Jaume Copons i els il·lustradors Liliana Fortuny, Albert Asensio, Mercè Galí i Noemí Villamuza.

Activitats familiars

A més de les parades de llibres i roses, el Patronat Municipal de Cultura també ha programat un taller de roses de plastilina per a nens i nenes, a càrrec de la residència per a la gent gran Palau (10 h); l'espectacle musical La llegenda de Sant Jordi, a càrrec de la cia. Milnotes i adreçat a les escoles del municipi (11 h); una activitat adreçada als alumnes d'ESO dels instituts: Esmorzar de paraules (12 h).

A la tarda, a partir de les 16.30 h, també hi haurà un taller de roses reciclades, a càrrec d'Espai Zero; un de maquillatge de Sant Jordi, a càrrec del Centre Municipal de Joves; l'activitat Encontats, contes i un munt de jocs; i el taller El drac divertit, a càrrec d'ENEI.

A les 17 h hi haurà una exhibició de sardanes dels més menuts, a càrrec de les escoles bressol municipals Cavall Fort i Les Tres Bessones, i a les 17.45 h l'acte de lliurament de premis del 29è Concurs Literari de Sant Jordi.

'Reggae per xics'

Una de les activitats festives de Sant Jordi pensada per al públic familiar serà el concert de Reggae per xics (18.45 h) de The Penguins, una formació nascuda el 2006 i que ha publicat el tercer disc. La banda es va formar arran d'un concert per a nens organitzat per les festes de Santa Cecília, que va ser un èxit i que va fer que decidissin continuar el projecte.

Així va néixer aquesta proposta musical i pedagògica que ha triomfat arreu del país amb centenars de concerts i unes 12.000 còpies del primer disc venudes –i que combinen amb el seu projecte de rock steady–. El 2015 van rebre el premi ARC al millor espectacle per al públic familiar.

 

Edicions locals