L'Ajuntament adquireix un pis per a situacions d'emergència social

Amb aquest ja són quatre els habitatges de què disposa el municipi

Societat

L'Ajuntament adquireix un pis per a situacions d'emergència social
L'Ajuntament adquireix un pis per a situacions d'emergència social

L'Ajuntament de les Franqueses ha signat aquest divendres l'adquisició d'un pis amb l’objectiu és disposar d’una borsa pròpia d’habitatges que permeti donar sortida, des dels serveis socials municipals, a les emergències sobrevingudes de famílies del municipi, sobretot en casos de desnonaments, pèrdua sobtada d’habitatge o maltractaments, entre d’altres.

Amb aquesta incorporació ja són quatre els pisos de què disposa l'Ajuntament per a situacions d'emergència social. L'any 2013, fruit de la donació d'un veí del poble, el consistori va incorporar els tres primers pisos a Llerona.

Ara, quatre anys després, les Franqueses disposa de quatre pisos per temporalment allotjar famílies en situació d'emergència habitacional, i l'objectiu, segons explicava fa usn mesos el regidor de Polítiques Socials, Ferran Jiménez, és anar ampliant la borsa de manera que "en tres o quatre anys tinguem sis pisos per destinar a necessitats socials".

La gestió dels pisos es fa des de l'àrea de Polítiques Socials, que s'encarrega de valorar i proposar quines són les famílies amb vulnerabilitat i necessitat d'aquest tipus de recursos. Els criteris bàsics són la situació econòmica i familiar i la vulnerabilitat habitacional. També és imprescindible que les famílies estiguin empadronades al municipi.

Des de Serveis Socials s'estableix un pla de treball familiar a través del qual els beneficiaris reben un suport i un acompanyament que permeti, finalment, reconduir la seva situació i accedir al mercat ordinari.

Edicions locals