Open Kids, la matinal de dissabte per al públic familiar

La sessió diürna, amb activitats organitzades pels Xics o els Diables entre d'altres, dóna continuïtat a la festa del vespre de divendres

Economia

El matí de dissabte també hi haurà activitats
El matí de dissabte també hi haurà activitats

Una de les novetats d'aquest any serà la celebració, disabte al matí –de 10 a 14 h–, de l'Open Kids, la versió més familiar de l'Open de Gran Centre, pensat per donar continuïtat a l'Open Night i amb un munt d'activitats pensades per als més petits de la casa.

Entre les activitats que hi haurà programades durant tot el matí, a la plaça de la Porxada hi haurà pintacares amb la dinamització de Pruna Motors, a més d'un taller musical infantil i juvenil a càrrec de l’Orquestra de Cambra de Granollers.

Anna Maria Piera, directora de l'Escola de Música Josep Maria Ruera, explicava en la presentació de l'Open Kids que “els infants de més cinc anys podran gaudir del banc d’instruments de l’Escola de Música i el Conservatori, de manera que entre tots farem una orquestra”.

També al mateix espai hi haurà un taller musical a càrrec de Denis, on els participants podran aprendre de connectivitat i deixar-se sorprendre per un laberint musical que farà "gaudir, pensar i somriure una bona estona".

El rocòdrom dels Xics

Els Xics de Granollers i Indorwall Climbing Centers seran els encarregats de muntar un rocòdrom a la plaça de l'Església, on també hi haurà activitats familiars i una exposició d'Eutrasa Peugeot i una sessió de fi de festa a càrrec de Yoga One Granollers.

A la plaça de la Caserna, l'Associació de Comerciants del Rec al Roc organitzarà jocs per als més petits i convidarà els visitants a pujar al trenet que voltarà pels carrers del centre –els tiquets per pujar-hi es poden aconseguir a les parades del Mercat de Sant Carles–.

D'altra banda, a la plaça Perpinyà hi haurà un taller de cuina en anglès a càrrec de Kids and Us, que sortejarà fins a 10 casals d'estiu, on coincidirà amb una nova edició del Mercat de Vi i Formatge.

A la plaça Maluquer hi haurà xous musicals en anglès a càrrec de Cambridge School, i al carrer Joan Prim, davant del Museu, hi haurà inflables a càrrec de Green Indoor Park.

A la carretera, petits i grans podran passar una estona divertida, màgica i plena d'activitats a càrrec de Mútua General de Catalunya i deixar-se envoltar per l'experiència d'Aire Ancient Baths. Finalment, l'associació de comerciants Més que Comerç organitzarà jocs tradicionals de sempre al carrer Travesseres durant tot el matí de dissabte.

La festa de primavera

L'Open Night i l'Open Kids del 2019 té el lema Granollers batega, acompanyat d'una nova imatge –una carta d’ajust multicolor–. Segons indicava l'alcalde, Josep Mayoral, en la presentació de l’Open, “expressions col·lectives com aquesta demostren la vitalitat de la ciutat”. Tant Mayoral com els comerciants de Gran Centre i les entitats col·laboradores convidaven veïns i visitants a “sortir al carrer per primavera i a gaudir de les activitats de l’Open”.

Edicions locals