Maria Forns i Eva Navarrete encapçalen la llista de Sal-CUP-Amunt

La CUP, que es presentarà en coalició amb Sal, Fòrum Ciutadà, va presentar dimecres els eixos centrals de la candidatura

Política

La formació es va presentar dimecres a la plaça de la Sagrera
La formació es va presentar dimecres a la plaça de la Sagrera

Maria Forns Roca, Eva Navarrete Bachs, Jordi Rosàs Rodoreda, Rosa Boté Viure, Xavi Puig Forns, Sara Quintana Bosch i Sergio Vázquez Oliván són els set primers noms de la candidatura Sal-CUP-Amunt de les Franqueses.

La formació va donar a conèixer aquests noms dimecres en un acte a la plaça de la Sagrera de Corró d’Avall, en què van destacar els cinc grans eixos del programa per al 26-M.

Un és la defensa de la col·lectivitat, del teixit associatiu local i d'una democràcia efectivament participativa –"la pluralitat i la diversitat han de ser sinònims de riquesa, no d'enfrontament"–; i un altre, el feminisme –"empatia, escoltar, cooperació i corresponsabilitat, una perspectiva que cal aplicar en tots els àmbits", diuen–.

Els altres eixos són la sostenibilitat –"defensem una economia social i solidària, que apliqui principis ètics en tots els àmbits, amb models cooperativistes i de responsabilitat social"–; la transparència –"perquè tot govern ha d’estar al servei de la ciutadania i donar compte de les seves actuacions"– i la defensa d'una república catalana efectiva i d’uns Països Catalans “on totes les llengües i cultures siguin estimades i defensades, però on haurem de treballar de debò per mantenir la llengua i la cultura que ens són pròpies”.

Els membres de Sal-CUP-Amunt volen que el projecte “sigui realment transformador i il·lusionador, constructor de sobiranies de baix a dalt, des del municipalisme, on l'acció política és més directa i propera”.

Del PSC a la CUP

Entre els membres de la candidatura hi ha també Ricard València, qui va ser alcalde socialista de les Franqueses durant 16 anys, de 1979 a 1995.

Edicions locals