Raül Romeva: 'L'1-O va ser un aprenentatge per seguir endavant"

L'Espolsada acull la presentació d''Esperança i llibertat', el llibre de Raül Romeva escrit des de la presó

Política

La llibreria va omplir-se de gom a gom per a la presentació del llibre
La llibreria va omplir-se de gom a gom per a la presentació del llibre

La llibreria L’Espolsada va omplir-se de gom a gom divendres en la presentació del llibre Esperança i llibertat, escrit per l’exconseller Raül Romeva i editat per Ara Llibres. Es tracta d’un llibre escrit “amb mirada llarga, sense cap retret, amb verb serè i mà estesa” des de l’interior de les presons d’Estremera i Lledoners, on reflexiona sobre la seva captivitat i raona i argumenta sobre la democràcia, la sobirania i la independència.

La presentació del llibre va anar a càrrec de Diana Riba, companya de Romeva i candidata a les eleccions europees per ERC, així com dels diputats al Parlament Josep Maria Jové i Jenn Díaz, autora del pròleg.

Riba va explicar que el llibre “no és només un assaig d’anàlisi política, sinó que també recull, amb un cert toc d’humor, el relat de les seves experiències a la presó”. Així, a més d’analitzar el funcionament de les institucions penitenciàries, tant catalanes com de l’Estat, recull vivències personals que Romeva ha viscut a la presó.

“Ell té consciència de pres polític, i per això ens demana que el reivindiquem, no que el plorem”, deia Josep Maria Jové. “El llibre explica que allò que pot semblar un fracàs, com l’1-O, al final és un aprenentatge per seguir endavant”, de manera que Esperança i llibertat “és una invitació a seure i reflexionar per continuar avançant”. Jové també apuntava que “es nota que Romeva és un polític que llegeix, perquè aquest és un llibre de llibres, carregat de cites i amb una gran profunditat política”.

Jenn Díaz, per la seva banda, destacava el caràcter “pedagògic” del llibre, ja que, segons deia, “dóna teoria a allò que vam posar en pràctica a l’entorn de l’1 d’octubre”. Assegurava que Esperança i llibertat “és la carta de resposta a tots aquells qui li han enviat alguna carta a la presó i no han rebut resposta, sobretot per als no convençuts”, i recordava que “Romeva és una bona persona; mai no considera aquell qui discrepa com un enemic”, i en el llibre “aprens a no deshumanitzar mai el teu adversari”.

 

Edicions locals