'Othello', de Shakespeare, clou dissabte el Festival dels Amateurs

La companyia Les Antonietes posa punt final al cicle d'enguany, que ha comptat amb la participació de sis grups teatrals

Cultura

'Othello' es representarà dissabte (21 h) al Teatre Auditori de Bellavista
'Othello' es representarà dissabte (21 h) al Teatre Auditori de Bellavista

La companyia professional Les Antonietes, dirigida per Oriol Tarrasón, clourà dissabte (21 h), al Teatre Auditori de Bellavista, la 13a edició de la Mostra d'Arts Escèniques Festival dels Amateurs, que enguany ha comptat amb l'actuació de sis companyies.

La companyia barcelonina Les Antonietes portarà a escena Othello, el clàssic de Shakespeare sobre la gelosia, en aquesta ocasió interpretat per Annabel Castan, Òscar Intente i Arnau Puig.

La ciutat de Venècia atorga plens poder a Othello per governar, ja que ha demostrat que ningú està més preparat per a aquest càrrec que ell. La seva primera decisió és nomenar conseller el seu amic Cassio. Tothom hi està d’acord menys Iago, que s’inventarà una història d’infidelitat entre Cassio i Desdèmona, acabada de casar amb Othello, per despertar la seva gelosia i així enemistar els dos rivals.

Teatre amateur

És habitual que una companyia consolidada tanqui aquest festival que, des de 2007, promociona el teatre d'aficionats i que enguany ha comptat a les Franqueses amb sis companyies d’arreu de Catalunya, entre les quals la lleronina Toc Toc Teatre Laurona.

El Festival dels Amateurs està obert a la participació de grups de teatre no professional de Catalunya. Cada grup rep un premi a la participació de 600 euros i el dia de la cloenda s'atorga el premi Votació de l’Espectador, que està valorat en 500 euros més.

L'espectacle, amb una durada de 85 minuts, està recomanat per a tothom a partir de 14 anys. El preu de l'entrada és d'11 euros i de 9 en tarifa reduïda.

 

Edicions locals