Els accessos de Milpins, Can Suquet i els Gorchs tindran càmeres de videovigilància

L'objectiu dels dispositius és dissuadir robatoris i facilitar a la Policia la investigació de delictes

Societat

Les càmeres se situaran als accessos de les urbanitzacions
Les càmeres se situaran als accessos de les urbanitzacions

Aquesta setmana ha començat la instal·lació de càmeres de videovigilància a les entrades i sortides de tres urbanitzacions del municipi: Can Suquet, a Corró d'Amunt; els Gorchs, a Llerona; i Milpins, a Corró d'Avall.

Es tracta d’una millora en la seguretat viària inclosa en el contracte de semàfors foto-vermell per part de l’empresa que els gestiona, que va oferir la instal·lació d'aquests dispositius per millorar la proposta de licitació del servei.

Les càmeres, que entraran en servei en poques setmanes, llegiran les matrícules dels vehicles que entrin i surtin de les urbanitzacions, i el registre de dades servirà per detectar cotxes robats i per ser més efectius en la investigació de possibles delictes que s'hagin pogut cometre en aquests veïnats.

Segons fonts municipals, els dispositius no serviran per detectar infraccions de trànsit ni tampoc per sancionar els conductors. "És una mesura de control d'accessos per reforçar la seguretat, per combatre els robatoris i els actes vandàlics, no per sancionar cap conductor", apunten des de l'Ajuntament.

Justament aquesta setmana, el conseller d'Interior, Miquel Buch, abordava la funcionalitat d'aquests dispositius en una reunió amb els alcaldes de la comarca i autoritzava els municipis petits, sense Policia Local –que és qui gestiona els registres d'imatges–, a instal·lar aquest model de control.

 

Edicions locals