L'Ajuntament concedeix ajuts de fins a 200 euros per al pagament de l'IBI

La mesura compta amb un pressupost de 25.000 euros en aquesta convocatòria

Societat

L'Ajuntament concedeix ajuts de fins a 200 euros per al pagament de l’IBI
L'Ajuntament concedeix ajuts de fins a 200 euros per al pagament de l’IBI

L’Ajuntament de les Franqueses donarà ajuts de fins a un màxim de 200 euros per fer front al pagament de l’impost sobre béns immobles (IBI). La mesura, que compta amb un pressupost de 25.000 euros en aquesta convocatòria, té l’objectiu de compensar la càrrega tributària municipal associada a l’habitatge habitual.

Els ajuts es donaran en funció de la renda familiar anual i poden arribar al 50% de la quota de l'IBI, amb un màxim de 200 euros. Per optar-hi, cal acreditar manca de capacitat econòmica, la qual es fixarà tenint en compte la renda de la unitat familiar, que no es tingui més d’un habitatge i que aquest disposi d’un valor cadastral no superior als 102.000 euros.

Les bases i la documentació que cal aportar, així com les sol·licituds, es poden presentar del 15 d’abril al 3 de juny a la seu electrònica de l’Ajuntament; al Servei d’Atenció a la Ciutadania o al Servei d’Atenció a la Ciutadania de Bellavista Activa. Les subvencions es podran rebre, un cop pagat el rebut, a partir del mes de novembre i fins a la finalització de l’exercici fiscal de 2019.

Bonificacions per a famílies nombroses

A banda de l’ajut segons la renda familiar anual que concedeix l'Ajuntament, les famílies nombroses reconegudes poden optar a una bonificació del 10% de la quota íntegra del valor de l'IBI, que tramita l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (ORGT). En aquest cas, cal que l’habitatge tingui un valor cadastral inferior als 40.000 euros.

La bonificació en l’IBI per famílies nombroses ja es pot tramitar, fins a l’11 de juny, a l’oficina de l’Organisme de Gestió Tributària, situada a la plaça de Can Font.

 

 

Edicions locals