Xerrada sobre el cost humà de la Guerra Civil i la implantació del franquisme

La conferència forma part dels actes de commemoració del 80è aniversari del bombardeig de les Franqueses

Societat

El 24 de gener es va commemorar el 80è aniversari del bombardeig
El 24 de gener es va commemorar el 80è aniversari del bombardeig

Dins els actes de commemoració del 80è aniversari del bombardeig de les Franqueses, dijous (19.30 h) tindrà lloc a la sala de plens de l'Ajuntament una xerrada a càrrec de l'historiador Joan Garriga, expert en la Guerra Civil i el franquisme, qui parlarà d'El cost humà de la Guerra Civil i la implantació del franquisme.

Garriga farà referència al drama que va viure la ciutadania com a conseqüència del conflicte, un drama que no només suposa la mort, la conseqüència més extrema, sinó que també hi és present en els moviments migratoris deixant-ho tot enrere en unes condicions molt dures.

A banda del cost humà, l’historiador també farà referència al canvi de règim i què va suposar la implantació del franquisme, i donarà a conèixer dades referents a les conseqüències d’aquests dos fets a les Franqueses del Vallès.

Durant el mes d’abril també hi haurà un segon acte inclòs a la programació de commemoració del 80è aniversari del bombardeig. Serà la presentació del llibre Del somni republicà a la foscor de la dictadura. Francesc Fontcuberta, alcalde de les Franqueses (1936-1938). En aquest cas serà l'11 d’abril (19 h) a la sala de plens de l’Ajuntament.

 

Edicions locals