30.000 persones visiten el parc del Falgar en només dues setmanes

L'Ajuntament senyalitzarà el parc amb les normes bàsiques de civisme

Societat

30.000 persones visiten el parc del Falgar en només dues setmanes
30.000 persones visiten el parc del Falgar en només dues setmanes

L'obertura a veïns i visitants de les 17 hectàrees de parc després de dos anys d'obres i més de 10 amb els treballs paralitzats ha generat molta expectació. De fet, l'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha xifrat en 30.000 persones el nombre de visitants que ha acollit el parc del Falgar i la Verneda en les dues primeres setmanes d'obertura al públic.

Colomé revelava aquesta xifra durant el ple de dijous, quan en el torn de precs i preguntes es van plantejar algunes qüestions relacionades amb el parc, com l'incivisme i la falta de senyalització, papereres i vigilància.

En relació amb la senyalització, la regidora Rosa Pruna va explicar que pròximament se senyalitzaran els espais i s'indicaran les normes bàsiques de convivència d'acord amb la normativa de la Xarxa Natura 2000, com la prohibició de portar gossos deslligats o tirar pedres i branques al llac.

Colomé, per la seva banda, es va referir a la falta de papereres i va apel·lar a l'educació i el civisme de la ciutadania. "Del parc se n'ha de sortir amb tot el que s'hi ha entrat, i per això hem posat els contenidors en un lloc ben visible a les sortides, a l'aparcament i a prop de la verge", deia. "Si no ens en sortim amb això, haurem de pensar quin tipus de vigilància fem", indicava.

 

Edicions locals