Bernabé (IEC): 'Ens unim quatre partits perquè coincidim en el 90% dels temes'

Joan Tardà, d'ERC, i Marc Parés, de Catalunya en Comú, acompanyen els candidats d'Imagina Esquerra en Comú

Política

Joan Tardà I Marc Parés van acompanyar els candidats d'IEC  I  Fotos: Toni Torrillas
Joan Tardà I Marc Parés van acompanyar els candidats d'IEC I Fotos: Toni Torrillas

Imagina Esquerra en Comú (IEC) –la confluència entre Les Franqueses Imagina (LFI), ERC, ICV i EUiA a les Franqueses– va presentar diumenge la seva candidatura a les eleccions municipals del 26 de maig. Va ser en un acte públic a la plaça de l'Espolsada de Corró d'Avall en què van assistir desenes de persones.

L'acte va comptar amb les intervencions del cap de llista, Rafael Bernabé, i de la número 2, la independent Imma Ortega, així com del fins ara diputat al Congrés Joan Tardà (ERC) i de Marc Parés, membre de la direcció de Catalunya en Comú i exregidor del Figaró.

Sobre la candidatura, Bernabé va explicar que els partits que en formen part "coincidim en el 90% del temes del municipi, de manera que la unió és gairebé un procés natural", i afegia que "l'entesa no ha estat fruit d'una casualitat, sinó de vuit anys de treballar plegats". En aquest sentit, Bernabé va carregar contra la política "de façana" de l'actual govern municipal i va apostar per fer un municipi "més social".

Al seu torn, el diputat d'ERC Joan Tardà va valorar l'entesa entre els diversos partits a les Franqueses per fer una candidatura conjunta. "La unió entre les esquerres de les Franqueses és un exemple del que cal fer: un camí ample que permeti construir la república i en què alhora hi càpiga el màxim de gent", deia.

Marc Parés, per la seva banda, va criticar les aliances del poder polític amb el poder econòmic i va valorar la unió de les diferents forces d'esquerres al municipi "per plantar cara a la dreta".

 

Edicions locals