Papers i Drets per a tothom reclama a la Porxada l'empadronament sense domicili d'immigrants

Prop d'un centenar de persones van aplegar-se davant l'ajuntament de Granollers

Societat

Dissabte l'Associació Papers per a Tothom es va concentrar a la Porxada
Dissabte l'Associació Papers per a Tothom es va concentrar a la Porxada | Xavier Solanas

Prop d'un centenar de persones, entre els quals una cinquantena d'immigrants pendents del padró a l'Ajuntament de Granollers i altres municipis de la conurbació, es van manifestar dissabte a la Porxada per reclamar l'empadronament sense domicili dels migrants.

Els manifestants van cridar consignes com "cap persona és il·legal”, “tots som emigrants”, “Padrón, papeles, derechos para todos”, per reclamar el seu empadronament i la implementació del padró sense domicili que funciona a Barcelona i altres ajuntaments catalans.

L’acte va ser organitzat per l’Associació Papers i Drets per a Tothom, amb el suport de moltes altres entitats comarcals com l'Assemblea d’Aturats i Aturades de Granollers, Asociación de Guineanos ORIGINARIO, Sindicat d’oficis varis del Vallès Oriental de la CNT, Crida per Granollers – CUP, Granollers Vol Acollir, Marea Pensionista de Granollers i del Vallès Oriental i restaurant llibreria Anònims, entre altres.

En els dies passats i properament van haver i són previstos actes similars a poblacions catalanes com Mataró, l’Hospitalet, Santa Coloma, Badalona, Cornellà, Vilanova i la Geltrú, i Cerdanyola de Vallès.

Els convocants recorden que recentment la Generalitat de Catalunya ha recordat la necessitat d’empadronar a tots els qui viuen en un municipi, que el padró ha de ser una instantània de la situació real i que l’empadronament sense domicili és legal. També el Defensor del poble s'ha queixat de les “males pràctiques” de molts municipis obstaculitzant l’empadronament d’immigrants.

En acabar la concentració, al restaurant- llibreria Anònims es va projectar un documental de la jove de les Franqueses del Vallès, Maria Atarés, que reflecteix la greu situació dels immigrants. Posteriorment es va establir un debat amb la participació d’una representant del sindicat de treballadores de la llar, neteja i cures immigrants Sindillar – Sindihogar i immigrants locals.

Edicions locals