Les Franqueses s'adhereix al pacte per combatre la segregació escolar a Catalunya

El document preveu, entre d'altres, canviar el decret d'admissió d'alumnes per garantir-ne un repartiment més equitatiu

Societat

Les Franqueses s'adhereix al pacte per combatre la segregació escolar a Catalunya
Les Franqueses s'adhereix al pacte per combatre la segregació escolar a Catalunya

Representants municipals de Granollers i les Franqueses, juntament amb el Departament d'Educació, el Síndic de Greuges, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i més de 100 municipis de més de 10.000 habitants, han signat aquesta setmana al Parlament el pacte per combatre la segregació escolar a Catalunya, un document que preveu, entre d'altres, canviar el decret d'admissió d'alumnes per garantir-ne un repartiment més equitatiu als centres.

Els signants subscriuen així un compromís per a l'èxit educatiu i per combatre els desequilibris en la composició social de l'alumnat als centres, barris i municipis mitjançant desenes de mesures que s'aniran aplicant progressivament a partir del curs 2020-2021.

Els eixos principals per minimitzar la segregació escolar són augmentar la dotació pressupostària en educació i els recursos per a les escoles i els instituts, així com coresponsabilitzar tots els centres en l'escolarització equilibrada dels alumnes.

La segregació escolar es produeix quan en un centre o en una àrea concreta es concentra un volum elevat d'alumnat socialment desfavorit i que no és representatiu de la composició social del municipi o zona d'escolarització. Així, aquest pacte vol equilibrar la composició de l'alumnat de cada escola o institut per a que sigui representatiu o equivalent a la del territori on s'ubiquen.

Malgrat l'adhesió d'un centenar d'ajuntaments i institucions com el Síndic i les entitats municipalistes, el pacte comença a caminar sense el consens d'entitats com la FaPaC, USTEC-STEs, CGT, AEP, SEPC, SE i Front d’Estudiants.

 

Edicions locals