L'Espai Can Prat viurà una jornada de portes obertes dissabte

En pocs mesos entraran en servei una biblioteca, un ambulatori i un pavelló poliesportiu

Societat

L'edifici acollirà un ambulatori, un pavelló esportiu i una biblioteca
L'edifici acollirà un ambulatori, un pavelló esportiu i una biblioteca

Un pavelló esportiu, una biblioteca i un centre d’atenció primària (CAP). Aquests són els tres equipaments que acollirà els pròxims mesos el ja reconvertit Espai Can Prat, l’edifici de la plaça de Can Prat que inicialment havia d’acollir el Centre Cultural de Corró d’Avall, amb un teatre auditori.

L’edifici, de gairebé 6.000 metres quadrats, va quedar a mig construir el 2010 per falta de finançament, i finalment s’ha condicionat com a espai polivalent per a usos esportius, culturals i sanitaris.

Pel que fa al centre d’atenció primària, seran 876 metres quadrats destinats a centre de salut. S’hi accedirà des de l'esplanada que hi ha entre el carrer Tagamanent i la plaça de Can Prat, i constarà d’espais diferenciats per a recepció, administració, àrees de medicina general i pediatria, zona polivalent, aula d’educació sanitària i formació i espais per al personal i els serveis interns. L’entrada en funcionament del nou ambulatori, que substituirà el CAP actual de la plaça de l’Ajuntament, dependrà del Departament de Salut de la Generalitat, que en portarà la gestió.

La biblioteca, la segona del municipi després de la del Centre Cultural de Bellavista, farà 1.267 metres quadrats i obrirà les portes al primer pis de l’edifici. S’hi accedirà pel carrer Verge de Montserrat, i constarà d’una zona d’acollida i d’un espai polivalent de 120 metres quadrats. Inclourà dues sales de lectura diferenciades, infantil i general, un espai de treball intern i zones logístiques. També tindrà sales d’estudi i una terrassa per poder fer tallers a l’aire lliure.

Sobre les característiques de la biblioteca, l’Ajuntament treballa per equipar-la amb mobiliari i material específic perquè esdevingui un referent per a infants i joves, de la mateixa manera que la biblioteca de Bellavista s'especialitza, cada cop més, en temàtica esportiva.

Finalment, el pavelló poliesportiu serà de tipus PAV1. Tindrà 1.053 metres quadrats –amb una pista de poc més de 600–, de manera que sobretot serà adequat per disputar-hi partits de minibàsquet i handbol.

L’equipament servirà per descongestionar el pavelló poliesportiu actual, i disposarà d’una pista multiusos, una zona de grades, vestidors i magatzem. El pavelló estarà situat a la planta baixa de l’edifici i l’accés per a vianants serà pel carrer Verge de Montserrat.

Accessos diferenciats per a cada equipament

L’accés al CAP estarà situat a l’esplanada que hi ha entre la plaça de Can Prat i el carrer Tagamanent. Aquesta zona disposa d’un aparcament per vehicles i d’espais verds amb talussos enjardinats.

L’accés principal a la biblioteca, el pavelló i la zona de restauració serà pel carrer Verge de Montserrat, tot i que també hi haurà un accés secundari al pavelló des de la zona nord, habilitat per als dies d’entrenament i per als serveis.

I des del carrer Onze de Setembre es podrà accedir a peu pla a la coberta transitable de l’edifici, on hi haurà una àrea de descans i una zona enjardinada. L’adequació dels exteriors ha tingut un cost de 821.600 euros.

Jornada de portes obertes

El condicionament de l’Espai Can Prat s’ha dut a terme durant 12 mesos després de vuit anys amb les obres paralitzades. Construccions Calaf SLU ha estat l'encarregada d'executar les obres, per valor de 4.527.200 euros.

Ara, amb els treballs interiors i exteriors pràcticament acabats, es farà una jornada de portes obertes dissabte per donar a conèixer els nous equipaments, que s’obriran als usuaris d’aquí a pocs mesos, quan s’hagin acabat d’equipar. La jornada comptarà amb la visita del president de la Generalitat, Quim Torra.

 

 

Edicions locals