Amics d'El Xiprer vol incorporar 150 nous socis que aportin 10 euros al mes

L'entitat de suport a El Xiprer promou la campanya 'Anem a 1.000!' amb l'objectiu d'arribar a 1.000 socis

Societat

Amics d'El Xiprer vol incorporar 150 socis que aportin 10 euros al mes
Amics d'El Xiprer vol incorporar 150 socis que aportin 10 euros al mes

L'associació Amics d'El Xiprer s'ha proposat arribar als 1.000 socis durant les pròximes setmanes. Per fer-ho fa una crida a trobar 150 persones disposades a col·laborar amb 10 euros cada mes, uns diners que es destinen íntegrament a finançar els cinc projectes que promou la Fundació El Xiprer, dedicada a acollir i acompanyar i recuperar les persones que pateixen situacions de fragilitat, precarietat i exclusió social.

Els projectes que desenvolupa El Xiprer són els del banc d'aliments i els vinculats a la casa d'acollida –esmorzar, dinar, carrer i pisos d'acollida–. Tots plegats donen servei actualment a unes 3.300 persones, de les quals 3.070 són al banc d'aliments. "Són xifres que es mantenen any rere any, però el que caldria és que anessin a la baixa", diu Natàlia Sanchis, gestora de la Fundació El Xiprer.

Per mantenir el servei, Amics d'El Xiprer s'ha proposat aportar el màxim de recursos a la fundació. Actualment són uns 120.000 euros anuals, el 41% del seu pressupost, i l'objectiu és ampliar aquesta xifra amb l'aportació dels nous associats. "Actualment estem estancats en 850 associats, i la idea és arribar als 1.000", diu Sanchis, "qua aportaran 10 euros cada mes".

Per assolir aquesta xifra fan una crida a través de les xarxes socials i col·laboren amb diverses entitats de Granollers, les Franqueses, la Roca i Canovelles, els quatre municipis als quals dóna servei la fundació. Una de les últimes activitats, justament, va ser durant la Gran Fira al Carrer de Gran Centre, durant la qual van aconseguir 13 nous associats.

Durant el 2018, El Xiprer va servir 7.119 esmorzars a persones joves en situació irregular o nouvingudes, 9.704 dinars a persones amb problemes d'exclusió social, 11.376 lots d'aliments per a tres entitats de la comarca i es van atendre fins a 4.846 persones. A més, també es va habilitar un pis per a una família i es van atendre tres persones sense sostre al pis d'acollida. 

 

 

 

Edicions locals