L'Hospital aplica una nova tècnica quirúrgica per als tumors de les glàndules suprarenals

El Servei de Cirurgia General ha aconseguit reduir el risc de complicacions abdominals

Societat

El Servei de Cirurgia aplica la nova tècnica
El Servei de Cirurgia aplica la nova tècnica | Hospital de Granollers

El Servei de Cirurgia General de l'Hospital de Granollers ha introduït una nova tècnica quirúrgica per al tractament de tumors de les glàndules suprarenals –situades sobre els ronyons, a l'abdomen–. Així, mentre la gran majoria dels centres hospitalaris realitzen l'extirpació de la glàndula adrenal amb cirurgia laparoscòpica a través de l'abdomen, l’Hospital granollerí ha introduït l'adrenalectomia laparoscòpica retroperitoneal posterior.

És a dir, que accedeix pel costat del cos del pacient, de  manera que evita per complet l'accés a la cavitat abdominal, sense necessitat de contacte i manipulació de les vísceres abdominals, i així redueix la possibilitat d'afectació intestinal, per la qual cosa la recuperació postoperatòria funcional és més ràpida.

Els avantatges d'aquesta tècnica són un menor dolor postoperatori i un menor risc de complicacions abdominals. D'aquesta manera el pacient presenta una ràpida recuperació amb unes cicatrius molt petites en la zona lumbar.

La majoria dels pacients poden beneficiar-se d'aquesta via d'abordatge, en especial les persones amb adherències intraperitoneales secundàries a cirurgia abdominal prèvia (qualsevol de les cicatrius congènites o posttraumàtiques, entre dues superfícies peritoneals contigües que normalment estan desunides), els pacients obesos i els que tenen malalties greus del fetge.

Aquesta tècnica la realitzen en l'actualitat poques unitats de cirurgia endocrina del país i s'ha pogut implantar a Granollers gràcies a l'experiència, adquirida per la col·laboració amb l'Hospital Clínic de Barcelona, de la Unitat de Cirurgia Endocrina, formada pels doctors Mauro Valentini, Xavier Mira i Gonzalo Iriondo.

Edicions locals