S'obre la convocatòria d'ajuts 2019 a la rehabilitació d'edificis a Bellavista

El termini de presentació de sol·licituds és entre el 18 de març i el 30 d'abril

Societat

Edifics rehabilitats a Bellavista amb subvencions del Pla de Barris
Edifics rehabilitats a Bellavista amb subvencions del Pla de Barris

El Pla de Barris de Bellavista ha obert, un any més, la convocatòria d'ajuts a la rehabilitació d'edificis, als quals podran optar les comunitats de veïns entre el 18 de març i el 30 d'abril d'enguany sempre que compleixin tots els requisits sol·licitats.

Poden accedir als ajuts les comunitats d'edificis de mínim planta baixa + dues plantes amb una antiguitat superior a 25 anys (llevat de les millores en accessibilitat, eficiència energètica o sostenibilitat). La subvenció és del 75% del cost de l'obra amb un màxim de 60.000 euros. Un cop tancada la convocatòria, des de l'Oficina Tècnica de Pla de Barris es revisaran totes les demandes i s'adjudicaran els ajuts en funció dels criteris marcats.

L’objecte de les subvencions és finançar els projectes de rehabilitació que suposin una millora de la construcció, l’estructura, la funció i l’habitabilitat de les edificacions. Així, les subvencions es podran atorgar per a l’esmena de patologies estructurals; la rehabilitació de cobertes, terrasses, façanes principals, façanes posteriors, patis interiors i mitgeres; i l’adequació de les instal·lacions comunitàries (aigua, gas, electricitat...).

També per la retirada d’elements obsolets de fibrociment amb amiant que no impliqui una reposició de l’element; la millora de les condicions d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques; l’adequació dels espais comuns de l’edifici (vestíbuls i escala) si es fa conjuntament amb la millora de l’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques; la instal·lació d’ascensors; la millora de l’eficiència energètica –aïllament tèrmic, substitució de fusteries i envidraments, instal·lació d’equips d’energies renovables, il·luminació led...–.

Les rehabilitacions han de ser coherents amb les característiques arquitectòniques de l’edifici i s’han d’integrar a l’entorn.

Per demanar hora i informació cal posar-se en contacte amb l'Oficina Tècnica de Pla de Barris situada a Bellavista Activa (carrer Rosselló, 39) i consultar al web de l’Ajuntament els documents que calen per formalitzar la demanda.

 

Edicions locals