Josep Maria Jové s'acull al dret a no declarar al Suprem perquè està investigat al TSJC

L'exsecretari general d'Economia, veí de les Franqueses, al·lega "indefensió" perquè creu que testificar el podria perjudicar

Política

Josep Maria Jové (esq.)
Josep Maria Jové (esq.)

L'exsecretari general d'Economia Josep Maria Jové s'ha acollit al dret a no declarar davant del Tribunal Suprem, on estava citat com a testimoni. Qui va ser número dos d'Oriol Junqueras està sent investigat al TSJC per aquests fets i, per tant, fonts del partit apunten que declarar aquest dimecres li generaria "una clara situació d'indefensió".

Les mateixes fonts apunten que no pot tenir un advocat que "contradigui res", ni aportar proves i que les acusacions poden aprofitar per "interpretar o tergiversar" el que digui. A més, assenyalen que si declara no només es pot perjudicar a si mateix, sinó a la resta d'acusats, ja que hi ha prop de 40 persones investigades al jutjat número 13 de Barcelona pel mateix cas.

Des del partit lamenten que, tot i haver comunicat al tribunal que no declararia, ha hagut de desplaçar-se a Madrid per "una intervenció que dura un minut".

Jové, actualment diputat al Parlament i veí de les Franqueses, va ser un dels detinguts durant els escorcolls del 20 de setembre de 2017 i a casa seva van trobar l'anomenada 'Agenda Jové', una Moleskine amb indicacions que, segons la Guàrdia Civil, planejaven els passos a seguir fins a aconseguir la independència. Aquest document s'ha usat en diverses vegades al judici per preguntar als acusats si tenien constància d'aquesta agenda.

Una delegació d'ERC, encapçalada entre d'altres per la consellera de Justícia, Ester Capella, i el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, ha acompanyat aquest dijous el diputat i president del Consell Nacional del partit, Josep Maria Jové, fins a les portes del Tribunal Suprem.

 

Edicions locals